avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin mail

Am anuntat angajatorul prin instintare si prin adeverinta eliberata de medic confirmand faptul ca sunt insarcinata, mi a oferit nr de inregistrare. In ziua urmatoare m a sunat sa mi spuna ca a inchis firma si ca mi a trimis pe mail decizia de concediere in care este specificat faptul ca sunt in preaviz 20 de zile. Este legal asa ceva? Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:35, 24 Martie 2020
Cand primiti acasa decizia de concediere, contactati un avocat de pe forum sau recomandat si transmiteti decizia prin e-mail pentru a putea fi studiata si a identifica daca aceasta indeplineste conditiile prevazute de lege astfel incat sa o puteti contesta in instanta cerand anularea ei si reintegrarea dvs in functie, cu plata drepturilor salariale pana la data reintegrarii.
Buna ziua! Am primit aceasta decizie....

Avocat Neagu Elena a scris:

Cand primiti acasa decizia de concediere, contactati un avocat de pe forum sau recomandat si transmiteti decizia prin e-mail pentru a putea fi studiata si a identifica daca aceasta indeplineste conditiile prevazute de lege astfel incat sa o puteti contesta in instanta cerand anularea ei si reintegrarea dvs in functie, cu plata drepturilor salariale pana la data reintegrarii.

Am primit decizia pe mail, fotografiata
Atunci alegeti un avocat si comunicati cu acesta pentru contestarea deciziei
Comunicarea concedierii poate fi efectuală prin e-mail, dar trebuie întrunite o serie de condiții:
1) dvs să fi pus la dispoziția angajatorului adresa de poștă electronică și să comunicați constant în acest mod;
2) fișierul să fie în format PDF;
3) fișierul electronic să conțină informațiile obligatorii prevăzute în Codul Muncii: motivele concedierii, durata preavizului, o listă cu locurile de muncă vacante în companie și termenul în care angajatul poate opta pentru unul dintre ele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit decizia de concediere geoghibu geoghibu Buna ziua, Am lucrat la stat si am fost concediat ca urmare a restructurarii din iunie. Am primit 30 de zile preaviz (am avut functie de conducere) şi pe ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Am primit notificare ca voi fi concediata, dep. in care lucrez va fi desfiintat, dar eu banuiesc ca decizia de desfiintare a departamentului nu ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)