avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de V-C a pamantului si problema cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de V-C a pamantului si problema cu arendasul

Buna seara.
Doresc sa vand pamantul, doar ca o parte este in arenda (sunt singurul moatenitor). Am vorbit cu arendasul de vanzarea terenurilor si nu a fost de acord,a spus ca momentan nu vrea sa il cumpere si ca daca ar cumpara vreodata, va cumpara doar pamantul din arenda (contractul de arenda mai e valabil 4 ani, eu nu am nicio copie dupa contract, nu mi-a dat si acum a zis ca nu imi da). La 1 saptamana distanta,am gasit pe cineva care vrea sa cumpere tot pamantul extravilan,intravilan si casa. Am fost la notar,am facut antecontactul cu promisiunea ca ii vand terenul domnului dupa finalizarea unor acte (cadastru),mi-a transferat suma de bani si totul in regula. Acum am aflat insa ca, trebuia sa pun la primarie o oferta pentru teren si ca arendasul s-a razgandit si vrea sa il cumpere el. Am facut procura domnului sa se ocupe de acte si de finalizarea contractului de V-C fara a ma deplasa eu. Arendasul a spus ca daca domnul va pune pamantul la APIA il va da in judecata si nici nu imi da negatia in acest moment. Daca ma voi duce la primarie sa depun oferta iar arendasul nu este de acord, mai poate influenta cumva vanzarea? Acest domn la care am vandut se va putea ocupa de pamant chiar daca arendasul a pus ingrasamant si cereale pe teren?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren daca arendasul incearca sa imi puna piedici? zensunnit zensunnit In primul rand, buna ziua. Detin un teren de 5 Ha si este dat in arenda . In ultima vreme m-am tot gandit sa il vand, iar inainte de a semna ultima data ... (vezi toată discuția)