avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de sex în acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de sex în acte

Dacă o persoana isi doreste schimbarea sexului în acte,de la masculin la feminin sau invers,având documente de la psiholog si psihiatru ca se identifica din punct de vedere sexual altfel decât a fost declarat la nastere,isi poate modifica certificatul de nastere si alte acte confirm sexului dorit? E nevoie de decizia unui judecător sau se poate rezolva si la primărie? Mentionez ca persoana respectiva nu are posibilitatea de a face operatia de schimbare de sex ci doar tratamentul hormonal.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:44, 1 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor teritorial este obligat prin sentinta judecatoreasca definitiva la cererea partii interesate sa dispuna un nou Cod Numeric Personal si o noua identitate.



ynocentta a scris:

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor teritorial este obligat prin sentinta judecatoreasca definitiva la cererea partii interesate sa dispuna un nou Cod Numeric Personal si o noua identitate.
Sa inteleg ca fără hotărâre judecătorească nu se poate..
Nici pe cale civilă? Prin primărie?




Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
DanCristian199, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sentinta judecatoreasca definitiva este obligatorie. Dupa ce obtineti sentinta va prezentati la starea civila (preferabil de la locul nasterii pentru a merge mai repede) pentru a solicita schimbarea de nume, acordarea unui nou CNP, dupa care va prezentati la evidenta persoanelor de la locul de domiciliu in vederea obtinerii unui nou act de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume/schimbare sex alexalex2010 alexalex2010 Sufer de hermafrodism, asa m-am nascut, iar regimul comunist nu accepta un astfel de diagnostic, si in certificatul de nastere a fost inregistrat \"sex ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui dupa sex altus altus Buna, am un amic care este diferit, hermafrodit. parintii lui la nastere au decis ca e fata si i-au pus nume de fata. toti il stiu ca fiind baiat, orice doctor ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume persoana transgender kayra-nuray kayra-nuray Buna ziua, sunt o persoana transgender male-to-female si doresc sa imi schimb prenumele legal din cel actual masculin romanesc, intr-unul feminin, sau unisex ... (vezi toată discuția)