avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REDUCEREA PROGRAMULUI DE LUCRU

Buna ziua! Va solicit daca se poate o clarificare. In conditiile actuale, societatea ar vrea sa ia hotararea de a trece la reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile incepand cu 01.04.2020. Daca prima sapatamana
este formata doar din 3 zile ale lunii aprilie se poate aplica reducerea unei zile. De asemenea se pot cumula zilele de reducere a programului intr-o singura sapatamana a lunii, aferent intregii luni??? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana_8na , utilizator 11:50, 29 Aprilie 2020
Art.52 alin.3 C.mun. se regaseste in lista de valori predefinite din REVISAL ca temei legal de suspedare a contractului.

In speta, trebuie raportata in REVISAL aceasta situatie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg cum ar putea sa se dispuna suspendarea. Daca programul este redus de la 5 la 4 zile, inseamna ca salariatul munceste cele 4 zile, deci CIM este in executare si nu suspendat. Daca este suspendat, atunci nu munceste (nici 4 si nici 5 zile). Sau interpretarea este ca suspendarea intervine doar pentru a 5-a zi? Caz in care ce se intampla - de doua ori pe saptamana, ar trebui efectuate inregistrari in REVISAL - o data pentru suspendare si o data pentru incetarea suspendarii (inainte de cele 4 zile in care se lucreaza)? Mi se pare improprie o abordare de acest tip

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea temporara a activitatii Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal sode sode Bună ziua ! Aș dori un răspuns la întrebarea: Cum se înregistreayă în REVISAL reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, implicit a salariilor ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in baza art.52 codul muncii vrusu vrusu Buna ziua , Cum se va proceda in ceea ce ii priveste pe salariatii aflati sub incidenta art. 52(3) din Codul muncii carora li s-a redus timpul de lucru de ... (vezi toată discuția)