avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua,
In situatia in care am doua locuri de munca la angajatori diferiti ( un contract cu 8 h, respectiv 2 h), voi putea sa beneficiez de somaj tehnic la firma unde am contract cu 8 h si sa lucrez la celalat angajator 2 h, sau va trebui sa imi dau demisia la cel cu 2 h pentru a putea beneficia de somaj tehnic?

Va multumesc anticipat!

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:51, 28 Martie 2020
In mod normal dupa cum prevede legea timpul maxim de munca zinic este de 8 h.
Da puteti lua somaj tehnic de la angajatorul care si-a suspendat activitatea.
Somajul tehnic poate fi cumulat cu veniturile din salarii.
Am înțeles ca nu se mai poate începând cu data de 27.03.2020.....
Cine v-a spus ca nu se mai poate si in ce baza legala ?
Conform ultimelor declarații date astazi de Ministerul Muncii, care fac referire la modificarea OUG 30/2020: “Salariații care au încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență nu beneficiază de indemnizație”. Nu știu dacă am înțeles bine..

Alte discuții în legătură

2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am acum? MonicaR C MonicaR C Am un PFA dar sunt și angajata cu 8 h la un SRL care a luat un proiect cu fonduri europene. Care sunt drepturile mele acum, în situația data fiindcă eu nu ... (vezi toată discuția)
Reducerea temporara a activitatii Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in ... (vezi toată discuția)