avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... legea 19/14.03.2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

legea 19/14.03.2020

Sunt persoana singura din familia monoparentala si datorita conjucturii actuale si al unei raceli contactate in 11.03 am fost fortat sa comunic telefonic ca voi fi nevoit sa stau acasa mai ales ca si copilul era racit iar de la acea data s-a inchis si gradinita.In data de 26.03 am primit adresa de la angajator precum ca inceteaza contractul de munca de la 01.04 si ca eu figurez in concediu fara plata incepand cu 11.03.2020.In aceasta situatie cine va plati cei 75% din sal mediu cf legii 19?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 28 Martie 2020
Nu o plateste nimeni ,daca v-au trecut in CFP.
Eram in perioada de proba de 90 de zile,despre ce concediu vorbim?Iar legea 19 e aplicabila functie de dispozitia angajatorului?
Citez :
..... ca eu figurez in concediu fara plata incepand cu 11.03.2020.

Atunci ??
Scuzati insistenta dar nu sunt lamurit.Eu nu am solicitat CFP,ci doar sa STATI ACASA!cu prevederile legii 19 fiind persoana singura in familie monoparentala.Incotro trebuie sa ma indrept, pentru ca in acest moment sunt persoana fara venit?Are dreptul -angajatorul-sa ma considere in CFP,chiar si in perioada de proba cu toata starea de urgenta si cu preverile legii 19?Si daca da,cui trebuie sa ma adresez pentru a revendica cei 75% alocati de Guvern?Multumesc anticipat pentru raspunsuri .Sper sa ma luminati!
Puteti sesiza Inspectia Muncii
[ link extern ]

sau

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

75 %pentru ce i ce sunt in activitate dar au copii pana în 12 ani NF1974 NF1974 Lucrez in sanatate, am un copil de 3 anișori la gradinita (familie monoparentala) iar in momentul în care s au închis unitatile de învățământ Am depus ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei monoparentale SymoCry SymoCry Buna ziua, Eu sunt divortata dupa care am avut un copil si nu m-am recasatorit, deci sunt mama singura cu copil. Sunt considerata familie monoparentala? In ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr 147/2020 legea nr 19/2020 buna ziua , sunt cadru medical ... carmendugan carmendugan O.U.G nr 147/2020 Legea nr 19/2020 Buna ziua , sunt cadru medical intr-o institutie cu \"foc continuu\" de activitate medicala , ma incadrez in ceea ce ... (vezi toată discuția)