avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lege neintrata in vigoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lege neintrata in vigoare

hi,

am si eu o nelamurire. Am dat peste o hotarare pronuntata in recurs in anul acesta candva prin martie in care am gasit un lucru ciudat; Un judecator a pronuntat o hotarare in baza unei legi care era inca in stare de proiect si a fost adoptata la vreo doua luni dupa pronuntarea hotararii in cauza. Ba mai mult judecatorul isi motiveaza hotararea in mod expres pe acea lege/articol care inca nu a fost nici macar adoptata la momentul respectiv(sa inteleaga cineva asta#-o)

As dori si eu sa stiu in cazul asta ce ce cale de atac poti exercita impotriva unei astfel de hotarari. Sau ce poti face pentru a obtine modificarea acesteia. nu de alta dar as vrea sa stiu si opinia altora.

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:37, 16 Decembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Eu nu cred asa ceva.Adica instanta se pronunta pe o lege care nu este in vigoare.
Se poate ca instanta sa motiveze in legatura cu proiectul de lege, ceea ce este cu totul altceva.
Daca este asa cum ziceti se poate siza CSM-ul dar eu zic sa analizati hotararea sau sa o postati aici pe forum sa o putem analiza.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca exista o astfel de hotarare este ilegala!
Si , in acest caz , trebuie sesizat Consiliul Superior al Magistraturii!
Eu raman la parerea ca userul nu a inteles hotararea.
Si totusi, presupunand ca exista (pentru ca mi se pare o ipoteza interesanta), ce se poate face inafara de sesizarea CSM care nu afecteaza in niciun fel soarta hotararii respective?

Alte discuții în legătură

Sa intelegem mai bine legea si procedura legala! Just-drept Just-drept A) = Art.52, alin.3 din Constitutia Romaniei, spune: Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului ... (vezi toată discuția)
O noua actiune? handsu handsu Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)