In urma cu un an fostul meu sot a obtinut prin sentinta civila un program de vizitare al copilului nostru minor , program care -i da dreptul sa il ia in vacante la domiciliul lui , si de 2 ori pe luna in timpul scolii.De cateva luni acesta nu il mai ia pe copil motivand diverse si banuiesc ca nu il va lua nici in vacanta . El ar trebui sa respecte acea hotarare judecatoreasca sau poate veni dupa bunul lui plac ? Cui ar trebui sa ma adresez?
depinde cum scrie in hotarare.Daca el trbuie sa-l ia eu zic sa-i faceti o comunicare scrisa cu confirmare de primire pe adresa lui, sa va comunice in termen de 5 zile de la primiredaca vrea sau nu sa ia copilul.Mentionati ca in cazul in care nu va raspunde veti intelege ca e raspuns negativ...e o solutie prin care va demonstrati buna-credinta:D
buna dimineata!
in situatia lui mire9 ma aflu si eu
ar fi o idee cu acea comunicare scrisa, dar daca eu nu stiu unde locuieste, cum procedez?
nu a mai venit de 6 luni sa'si ia copilul,sau sa'l vada
iar cand il lua il ducea azi la ,,una'', maine la ,,alta''
stiu asta din spusele copilului care are 5 ani, insa nu ma poate duce la nicio adresa
si nici probe nu am
deci?
in concluzie stau acasa in programul de vizita si astept sa vina ...#-o
Vizitele de fac la domiciliul tatalui....nu la "una " si la "alta". In aceste conditii puteti refuza sa-i mai dati minorul in vizita. Mai ales daca nu stiti unde este domiciliul acestuia sau refuza sa va comunice adresa domiciliului.
Cu tot respectul,insa pe tata nu'l poti priva de dreptul la vizita,altfel incalci o hotarare judecatoreasca. Am facut insa nenumarate reclamatii la politie pentru ca mi'l lua si il ducea te miri unde ,politia imi spunea ca atata timp cat scrie in hot ca tre sa'l ia, ca are dreptul acesta,il poate duce unde vrea.Il aducea totodata si bolnav , de fiecare data, cu insolatie vara, altadata L'a adus muscat de o manuta de catre un caine si nici macar nu l'a dus la medic.Iar politia ,la fel , mi'a spus ca nu ma poate ajuta dar sa strang dovezi ca saii restrictionez programul de vizita.Deci totul doar in instanta.Zis si facut.Mi'am strans ''n'' dovezi:retete de la medicul de famlie si de la urgenta , toate datate imediat dupa incheierea programului de vizita . Si toate acestea m'au ajutat intr'un anumit fel: sa nu isi mai ia copilul in te miri ce loc, ci sa'l vada doar in prezenta mea,chiar si de sarbatorile de iarna si cele pascale. Numai ca acum vine cand vrea, iar eu sunt ,,obligata''sa'l astept la domiciliu si nu de alta, dar nu ar fi prima reclamatie pe care mi'o face la politie ca incalc hotararea judecatoreasca. Iar pe el nu am de unde sa'l iau, nu stiu unde sta, nu stiu ce nr de telefon are si nu'i omul cu care sa poti sta civilizat de vorba .
In concluzie, eu si cei doi copii stam frumusel acasa, consemnati la domiciliu, ca poate vine ...cineva...si de nu ne'ar gasi , ar fi vai de pielea meaX-(
de ce nu faci o alta actiune in justitie prin care ceri sa vina sa-si vada copii intr-un loc public la o ora exact specificata si sa-i micsorezi totodata programul de vizitare,si poti in timpul in care stai in casa sa-l astepti sa-ti aduci ceva prietene care sa fie martore ca el nu se prezinta la programul stabilit in instanta