avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj tehnic

Bună ziua.
Daca vom întra în somaj tehnic din 1 aprilie, la revenirea la munca are dreptul angajatorul sa ne concedieze? Am citit undeva ca 6 luni de zile trebuie sa ne păstreze după șomajul tehnic.
Aștept răspunsul dvs.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 30 Martie 2020
Poate să vă concedieze, dar cu respectarea prevederilor legale și contractuale în materie (preaviz, salarii compensatorii - dacă le aveți convenite - etc.).
Mentiunea respectiva a fost cuprinsa in proiectul de act normativ .. dar la adoptare nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic, concediu crestere copil Raduget Raduget Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire legata de somajul tehnic. Firma la care lucrez a decis sa trimită o parte din angajati (printre care si pe ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa revenire din cic violeta54 violeta54 Buna ziua, am o problema si o rugaminte la dvs. Avem o angajata care si-a reluat activitatea dupa CIC de 2 ani. La cateva zile i s-a adus la cunostinta ca ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)