avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere din CIC 2ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere din CIC 2ani

Buna seara!
Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata intrarea in cic ,iar colegii ramasi in situatia mea au plecat cu acordul partilor nu disponibilizati. Acum ca ma intorc am asigurat postul pe 6 luni sau nu :( . Mentionez ca de situatie economica grea sau faliment nu se pune problema .
Multumesc mult pentru raspuns!:)
Cel mai recent răspuns: xan , utilizator 23:14, 11 Februarie 2010
1. Dupa revenirea din CCC nu va poate concedia timp de 6 luni doar pentru necorespundere profesionala, cele 6 luni fiind necesare pentru acomodare.
2. Daca postul a fost desfiintat puteti fi concediata (art.65 din Codul muncii) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
OUG 96/2003 Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla in concediul de risc maternal;
c) salariatei care se afla in concediul de maternitate;
d) salariatei care se afla in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla in concediul pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pana la 6 luni, dupa revenirea salariatei in unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, in conditiile legii.
Pt a ma concedia va trebuii sa ma reangajeze sau nici macar atat?X-(
da trebuie sa va reangajeze !
xan a scris:

Pt a ma concedia va trebuii sa ma reangajeze sau nici macar atat?X-(


Faceti cerere de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii ... daca postul este desfiintat urmeaza sa va concedieze in baza art.65 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la revenirea din concediul de crestere copil/2 ani, in cazul in care firma si-a restrans activitatea, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)