avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj Tehnic la Firma proprie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj Tehnic la Firma proprie

Buna ziua, ma poate clarifica si pe mine cineva, daca sunt singurl angajat in firma mea, pot benificia de somaj tehnic ?
Specific ca firma a fost infiintata la inceputul lunii martie si din cauza coronavirusului nu am putut incepe activitatea!
Cel mai recent răspuns: Nikipufy , utilizator 22:06, 21 Mai 2020
Da. Trimiteți declarația pe proprie răspundere și lista cu angajați la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă.
Solicitați un Certificat de stare de urgență la Ministerul Economiei, fiindcă vă va fi de folos în viitor, mai ales sub aspectul fiscalității!
In primul rand trebuie sa suspendati contractul individual de munca in conformitate cu art. 52 alin. (1) lit. c) coroborat cu art. 53 alin. (1) din Legea 53 din 2003 - Codul Muncii, sa il inregistrati in ReviSal pe care il depuneti online pe Reges - Inspectia Muncii sau la sediul ITM de care apartineti, daca nu aveti parola ridicata de acolo.

Deabia dupa aceea aveti dreptul sa solicitati de la stat contravaloarea somajului tehnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Iulian MANEA, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, transmiteterea REVISAL-ului se face numai online .... Fiecare ITM a pus la dispozitie o adresa de email pentru transmiterea documentelor si a fisierului .rvs.
Dacă eu sunt în șomaj tehnic pana pe 01.06. 2020 și în aceasta perioada am înființat un srl(asociat unic) și vreau sa încep activitatea înainte de terminarea șomajului. Trebuie sa întrerup somajul sau pot beneficia de el pana pe 01.06?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
Nikipufy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelasi nr. de contract la doi salariati in registrul "revisal" ContSters230435 ContSters230435 Buna ziua, Am descoperit o inregistrare eronata in Revisal, in sensul ca doi angajati au acelasi numar de contract individual de munca, Nr.5 (la date ... (vezi toată discuția)
Contract dublu in revisal andreeah_y andreeah_y Buna ziua,am si eu o problema.Anul trecut in luna noiembrie am inregistrat gresit un CIM in revisal cu data de 05,desi trebuia cu data de 12.Am facut ... (vezi toată discuția)
Generare registru revisal nicotorok nicotorok Buna ziua, Ma poate ajuta cineva? Am generat Registrul, l-am salvat dar icoana salvata era una alba, fara nici o denumire, are intr-adevar terminatia .rvs dar ... (vezi toată discuția)