avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CPI Garaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CPI Garaj

Buna ziua,sunt locatarul unui bloc de apartamente si detin un garaj la subsol pentru care platesc CPI la intretinere la fel ca si apartamentul,2,8 +2.Mentionez ;garajul nu are acces cu liftul,nu avem apa si nu se face curatenie si are doar 3 becuri ,in schimb orice reparatie pe scara,pierderi apa,curent hidrofor plus reparatii ,intretinere lift ,curatenie si acoperis le platesc de doua ori cea ce mi se pare absurd,stiu ca exista acea lege stupida dar chiar nu se poate face nimic sa reglementeze acest lucru?Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 00:34, 3 Aprilie 2020
si cu toate astea, la mine, in SU apartament se adauga si suprafata boxei care difera putin ca suprafata de la un apt la altul. si asa apar diferente intre apartamentele de pe aceeasi verticala. la repartizare reparatii apar diferente semnificative si injuste pt ca boxele nu au decat un bec fara nicio alta utilitate de obicei cea la care se face reparatia.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
filip01, utilizator
Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2020
latka, moderator
asa zic si eu. e si in contradictie cu NCC. adica si boxa si garajul sunt bunuri principale cu propriile bunuri accesorii comune - scari si instalatii electrice ale subsolului. numai pt acele reparatii din subsol ar trebui sa intre la calcul la repartizare chelt. dar nu am energie sa ma judec cu ei. deocamdata.
Înseamna cá este un abuz ce m-a fript la buzunar de ceva ani buni si când am întrebat a zis raspicat ca asa este legea.Sa fie clar ca vorbim de minim 50 de lei lunar numai pentru garaj si asta într-o luna fara reparatii sau cheltuieli aditionale,probabil ar trebui sá má mut in garaj :)

latka a scris:

Nici boxa, nici garajul nu sunt spatii de locuit, deci nu au cum fi adăugate la suprafața utila, pentru calculul CPI. E un abuz în asociația unde se intimpla asa ceva.

faceti o contestatie scrisa si cereti ca in raspuns sa va dea baza legala pt care fac asa. astfel aveti motivatia sa-i dati in judecata, daca aveti putere. la primarie am scris si eu si si-au bagat picioarele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)
Ce cpi se percepe pt boxa in subsol? DAE219 DAE219 Proprietar de apartament, am cumparat ulterior o boxa de la dezvoltator in subsolul blocului achiziționata cu act notarial, cadastru, intabulare. Ce taxe ... (vezi toată discuția)