Am o nelamurire. Legea privind acordarea tichetelor este legea 142/1998 actualizata in 2006.
Acum si nelamurirea: Angajatorul meu imi spune ca am maxim 20 de tichete pe luna (desi am gasit ca nr maxim e chiar 31), indiferent ca muncesc 22 de zile. Acum....daca din cele 22 de zile lucratoare ale lunii, imi iau concediu 10, e normal sa primesc 12 (cum mi se pare mie normal si dupa cum inteleg din lege) sau 11 printr-o regula de 3 simpla?
Va multumesc.
Am să reînvii subiectul pentru că am ceva neclarităţi.
Premisele sunt următoarele:
1-se poate acorda un număr maxim de tichete de masă egal cu numărul de zile lucrătoare din lună
2-"Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite .....vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea ....tichetelor de masă, care să prevadă:
a)......
b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;"
ªi acum dilema:
Ce înseamnă "zile lucrătoare"
În cazul societăţii la care lucrez, administraţia susţine că aceste zile sunt cele 20-22 zile lucrătoare în mod obişnuit (L-V ). Noi am dori să se acorde şi pentru zilele lucrate de sâmbăta sau duminica (cazuri izolate şi destul de rare), dar administraţia refuză pe considerentul menţionat mai sus. Înclin să cred că nu banii alocaţi acordării acestor tichete sunt o problemă, ci mai degrabă teama directorilor de a nu fi sancţionaţi de eventuale controale pe această temă.
Aş dori ceva sfaturi despre modalităţi de a-i convinge că nu încalcă legea acordând mai multe tichete decât pentru "zilele lucrătoare", dar în concordanţă cu numărul de zile lucrate
Potrivit art.11 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998, angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea ...
Din cite cunosc nu exista o definitie a sintagmei ”zi lucratoare” in legislatia in vigoare. Totusi , prin aceasta notiune , s-ar intelege zi din cursul saptamanii de lucru in care personalul incadrat are obligatia de a presta munca...
Bonuri de masa
Alin thoth
Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)