avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic si concedii (medicale,de odihna, fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic si concedii (medicale,de odihna, fara plata)

Buna ziua.
Societatea noastra va intra in somaj tehnic pentru o perioada de 30 zile calendaristice (luna aprilie).
1. In aceasta situatie, ce se intampla cu concediile medicale primite pe luna aprilie? Mai beneficiaza angajatii de concedii medicale? Pot aduce concedii medicale la reinceperea activitatii, cu perioada in care au fost in somaj tehnic?
2. Ce se intampla cu persoanale care se afla in concediu de odihna/fara plata? Se anuleaza concediul de odihna/fara plata si angajatul in cauza intra in somaj?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
EmiliaIoana, utilizator
Dupa umila mea parere si in sensul si "spiritul" legii, statul va plati doar, subliniez, doar somajul tehnic!
1. Concediile medicale primite se depun la angajator in vederea platii acestora.

2. Perioada de somaj tehnic este o cauza de suspendare a c.i.m., astfel in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Sa inteleg ca desi societatea este in somaj tehnic, sunt acceptate concediile medicale? Daca in Revisal se suspenda activitatea conform articolului 52,1,c, pentru angajatul X, in perioada 06.04-30.04.2020, iar angajatul X iti aduce un CM pt perioada 06.04-15.04, acest medical anuleaza somajul tehnic, fiind introdus la plata? Multumesc
Intr-adevar, in opinia mea, primeaza concediul medical .
Buna ziua,
Angajatul poate beneficia de concediu medical pe durata somajului tehnic. Angajatorul plateste impozit pe venit, CAS si CASS din indemnizatia de 75%, prin urmare angajatul este in continuare asigurat in sistemul public de sanatate si are dreptul la concediu medical platit.
Am primit raspunsul de la ANOFM azi dimineata.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada de somaj tehnic Alin70 Alin70 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: aflat in somaj tehnic, un angajat aduce concediu medical (perioadele celor doua se suprapun perfect). Cum va fi platit ... (vezi toată discuția)
Prenatal in somaj tehnic hela hela Va rog,spuneti-mi daca am semnat pentru a intra in somaj tehnic,mai pot intra in prenatal?Cu alte cuvinte prenatalul anuleaza decizia de somaj tehnic?Va ... (vezi toată discuția)
ºomaj tehnic roiban roiban persoanalului ce s-a aflat în şomaj tehnic îi este afectat numarul de zile de CO ? (vezi toată discuția)