avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nr.ore lucrate efectiv mai mic decat norma lunara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nr.ore lucrate efectiv mai mic decat norma lunara

Buna ziua.
In situatia economica actuala, o societate decide ca salariatii sai sa lucreze cu intermitenta, o saptamana, da, cealalta nu si tot asa, angajatorul justificand acest lucru cu evitarea somajului tehnic (75%).
Prin urmare timpul efectiv lucrat va fi mai mic decat norma lunara de lucru, acesta fiind cuprins intre 104 si 120 ore, norma de lucru fiind de 160 ore pt luna aprilie.
Mentionez ca inaintea acestei decizii, salariatii lucrau 12/24, 12/48 beneficiind de spor de noapte, SDSL, tichete de masa
As dori sa stiu cum vor fi remunerati salariatii
Vor primi salariul integral, sau vor primi proportional nu nr. de ore efectiv lucrate, tichetele fiind raportate la orele lucrate ?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
eleodor-popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 2 Aprilie 2020
Este greu de precizat ... La luarea acelei decizii nu s-au stabilit si celelalte aspecte legate de drepturile salariale?
Decizia a fost unilaterala, angajatorul punandu-si salariatii in fata faptului implinit.
Pana acum nimeni nu a semnat vreo anexa sau act aditional la CIM.
Decizia respectiva poate fi atacata in instanta de catre salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,recent am semnat un contract de munca cu baza 3000 net,cu norma 8/40 saptamana dar cu program in ture 12/24-12/48,intrebarea mea este:De ce intr o ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, in cazul in care un angajat lucreaza cu norma ... Manuela Anton Manuela Anton Buna dimineata, In cazul in care un angajat lucreaza cu norma redusa cu program de 6 ore zilnic (120 ore pe luna la o luna de 20 de zile lucratoare)(dat ... (vezi toată discuția)