avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul contributii

Salutare!

Va propun urmatoarea speta: un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga, desfoara o activitate in regim part-time (plata cu ora), pe o perioada de 5 luni. La finalul fiecareia dintre cele 5 luni este remunerat proportional cu numarul de ore prestate in luna respectiva.
Cum se calculeaza venitul net aferent activitatii part-time? Se aplica aceleasi procente ca la CIM (CAS, CASS, impozit)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:55, 11 Aprilie 2020
Incepand cu 01.01.2020 contributiile sociale se calculeaza proportional cu venitul realizat. La calculul impozitului nu se aplica deduceri, nefiind functie de baza.
Multumesc pentru raspuns.
Prin urmare, care sunt contributiile retinute la sursa si procentul acestora?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
25% CAS, 10% CASS si 10% impozit din ce ramane dupa ce se scad contributiile [(100 - 25 - 10) x 10% = 6.5%].
Minunat! Multumesc frumos pentru informatii!
@Iulian Manea: toate acestea se retin la sursa, nu?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
xman_ghio, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul salariu ivanvintilica ivanvintilica Presedinte asociatie de proprietari angajat cu contract de mandat part time, mai poate lucra si in 2018 in aceasta forma? Contributiile la stat cum se platesc ... (vezi toată discuția)
Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul meu part time de 2 ore? Samicri Samicri Buna ziua, Sunt medic rezident si am incheiat contractul de munca cu spitalul la care voi lucra ( angajatorul fiind MS ). Pentru acest contract voi plati ... (vezi toată discuția)