avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Chria pe timpul starii de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Chria pe timpul starii de urgenta

Intrebarea mea este daca sunt anumite prevederi legale care sa ne scuteasca de plata chiriei pe timpul starii de urgenta.
Situatia la care ma refer este urmatoarea:
Avand in vedere instaurarea starii de urgenta, compania la care lucrez si-a oprit ativitatea in sediul central, urmand ca toti angajatii sa lucreze de acasa. In acest moment ma aflu in alta locatie, la o distanta semnificativa fata de apartamentul luat in chirie de catre mine, in scopul de a-mi facilita trasportul zilnic la locul de munca.
Avand in vedere restrictiile de deplasare impuse de autoritati, sunt anumite prevederi legale care sa ne scuteasca de plata chiriei pe timpul starii de urgenta?
Poate fi aceasta lege una dintre ele: [ link extern ] ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 15:48, 4 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, locatarii despre care se vorbește în lege sunt persoane juridice a căror activitate a fost suspendată pe perioada stării de urgență.
Pentru persoanele fizice nu există nicio prevedere care să poată fi folosită la suspendarea plății chiriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare pentru munci agricole codrut01 codrut01 Bună ziua, Am peste 65 ani. Pot să mă deplasez cu mașina in alt județ, la aprox. 300km, unde am in proprietate casă și terenuri agricole, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sant angajata de 18 luni la o societate pe postul ... mary6 mary6 Buna ziua. Sant angajata de 18 luni la o societate pe postul de lucrator comercial ,actualmente fiind in CM cu diagnostic 14 (neoplazii) ,CM acordat pe luna ... (vezi toată discuția)
Salon infrumusetare - covid 19 cdcz cdcz Buna ziua, In urma cautarilor pe website-urile de specialitate, nu am reusit sa gasesc nicio informatie clara. Saloanele de infrumusetare au obligatia de a ... (vezi toată discuția)