avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cale de acces spre teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cale de acces spre teren agricol

Buna ziua,

Sunt fermier si am urm. problema: Primaria din sat a pus in posesie pasunea care era in devalmasie ( locuitorii aveau pe titlu de proprietate pasune in devalmasie) si a lasat drum de acces de 3, 5 m. Utilajele mele au 4,5 m si nu am cum sa ajung la ogoare sa infiintez culturile. Problema este ca unii si-au imprejmuit terenul ca sa-si infiinteze livada si in acest fel m-a blocat de tot. Ce ma sfatuiti sa fac? Am sesizat primaria fara niciun rezultat. Unii si-au intabulat terenul altii nu. Orice sfat este binevenit,Va multumesc! Nu stiu sa fie specificat undeva in legislatie care este latimea minima a unei cai de acces spre teren agricol.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
nisara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:25, 5 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea ar trebui atacata Hotărârea de Consiliu local unde s-a stabilit lățimea cailor de acces/drumurilor. Pentru anulare. Asta pentru început.
Actiune in anulare act administrativ si actiune confesorie de superficie!
Prima data faceti o cerere motivata la Primarie, poate produce efecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de trecere Constantin george Constantin george Intre mine si vecin este un drum acces tarla 10 m latime (conform schita primerie in care sunt trecuti vecinii terenului cumparat de parinti prin anii 1985), ... (vezi toată discuția)
Drum de acces cu servitute Rhadu Rhadu Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene liveta liveta stie cineva pt o livada de nuci care sunt conditiile pt a putea accesa fondurile europene?multumesc (vezi toată discuția)