avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... somaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

somaj tehnic

Buna ziua. Sunt adminstratorul unu SRL cu mai multi angajati. Din motive evidente cu aceasta coronavirus, volumul de munca mi a scazut cu peste 25%. Vreau sa trimit in somaj tehnic o parte din angajati, dar nu am inteles daca cei 75% ii platesc eu sau statul. Precizez ca SRl ul are fonduri in cont, teoretic si-ar permite sa platesca somajul tehnic, dar ideea este alta: daca pot sa cer somajul tehnic statului. Stiu ca in prima faza se spunea ca daca un srl are fonduri de salarii, atunci isi plateste singur somajul tehnic. Acum ai revenit cu schimbari. Puteti va rog sa.mi dati o parere? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 6 Aprilie 2020
Indemnizatia pentru somaj tehnic se realizează de către angajator din indemnizațiile încasate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

În vederea acordării sumelor necesare plății indemnizației , angajatorii depun, prin poșta electronică, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și a municipiului București, în raza cărora își au sediul social, o cerere semnată și datată de reprezentantul legal însoțită de o declarație pe propria răspundere și de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această indemnizație, asumată de reprezentantul legal al angajatorului, conform modelului care va fi aprobat prin ordin al ministrului muncii și protecției sociale și publicat ulterior în Monitorul Oficial al României, Partea I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de trimitere in șomaj tehnic și beneficierea de acoperirea salariilor anparlog anparlog Cum trebuie sa procedeze un SRL de producție publicitară dacă vrea sa trimită cei 30 de oameni in șomaj tehnic pe o perioada egala cu perioada stării de ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru somajul tehnic serban nina serban nina Buna ziua! Puteti sa ne ajutati cu un model de declaratie si un model de cerere pentru somajul tehnic? Multumim! (vezi toată discuția)