avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procedura de trimitere in șomaj tehnic și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procedura de trimitere in șomaj tehnic și beneficierea de acoperirea salariilor

Cum trebuie sa procedeze un SRL de producție publicitară dacă vrea sa trimită cei 30 de oameni in șomaj tehnic pe o perioada egala cu perioada stării de urgentă?Mulțumesc. Pașii pe care tb sa i facă pt a beneficia de acoperirea a 75% din ven brut pt fiecare angajat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 09:54, 23 Martie 2020
1. Emiteți decizie nominală pentru salariații respectivi și faceți mențiunea în RAVISAL.
2. Depuneți documentele necesare la Agenția Locală de Ocuparea a Forței de Muncă pentru a vă primi sumele ce trebuie să le plătiți salariaților cu titlu de indemnizații.In vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei, angajatorii depun, prin posta electronica, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora angajatorul isi are sediul social, o cerere semnata si datata de reprezentantul legal, insotita de lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta indemnizatie, asumata de reprezentantul legal si intocmita conform modelului prevazut la Anexa 3 din aceasta Ordonanta de Urgenta.Documentele se depun in luna curenta pentru plata indemnizatiei din luna anterioara. Plata indemnizatiei din bugetul asigurarilor pentru somaj se face in cel mult 30 de zile de la depunerea documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic horeca stare de urgenta aplicare si operare revisal tyadaria tyadaria buna seara! cum aplicam si operam in revisal suspendarea pt somaj tehnic, incepand cu data de 21.03.2020, respectand termenul impus pentru transmiterea ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru somajul tehnic serban nina serban nina Buna ziua! Puteti sa ne ajutati cu un model de declaratie si un model de cerere pentru somajul tehnic? Multumim! (vezi toată discuția)