avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este american si acum este in Scotia unde nu are loc de munca. Am hotarat sa divortam si a zis ca semneaza "orice" lasandu-ma pe mine cu birocratia...acum eu si sotul meu nu avem comunicare deloc singura lui pretentie fiind sa fie instiintat cu privire la divort.

intrebarea mea este...cum pot finaliza divortul fara el avand in vedere ca avem un copil de doi ani? El a zis ca imi cedeaza mie toate drepturile dar nu stiu daca asta se poate, plus ca se poate razgandi oricand la cat de nestatornic este...

Raspund la orice alte intrebari

Multumesc anticipat,
Irina T
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:00, 4 Noiembrie 2023
Daca el.este serios puteti rezolva la notar.

Dacă nu este serios sesizati instanta.
Dacă apelați la avocat trebuie bine gândită situația ca sa nu il enervati.

Dacă avocatul este inteligent va poate ajuta ca sa nu riscati sa pierdeți banii dați la notar daca este el neserios si nu se va prezenta sau va refuza sa semneze actele.
asa voi face, multumesc... nu vreau sa ii restrictionez accesul la fiul lui...dar fiind American nici nu vreau sa imi pierd copilul intr-un divort international care nu ma avatajeaza. De aceea gandesc cat pot eu de bine situatia.
Multumesc, deocamdata am decis sa astept...pt ca sincer nu stiu ce sa fac si nici cat de serios este el pt ca se razgandeste des. Dar nu voi ramane maritata cu un copil mult timp pt ca vreau sa pot sa imi cresc baiatul fara sa apelez la el si fara riscul de a imi pierde copilul pt ca se trezeste el ca e tata peste 5 sau 10 ani... sunt si eu confuza si probabil nu ma exprim f clar. Daca era roman era mult mai clar dar fiind American...se complica un pic.

Inca ma gandesc pe termen lung daca dpdvdr al copilului este in avantajul meu sa divortez sau sa raman casatorita...

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca el.este serios puteti rezolva la notar.

Dacă nu este serios sesizati instanta.
Dacă apelați la avocat trebuie bine gândită situația ca sa nu il enervati.

Dacă avocatul este inteligent va poate ajuta ca sa nu riscati sa pierdeți banii dați la notar daca este el neserios si nu se va prezenta sau va refuza sa semneze actele.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
irinatracy2020, utilizator
Nu exista niciun avantaj pentru copil ca ramaneti casatorita cu o persoana de care sunteti separata in fapt de mult timp. E bine ca este copilul mic pentru ca altfel isi facea o parere gresita despre notiunea de familie.
Poate intr-un moment de razbunare formuleaza sotul divortul in America iar atunci o sa cheltuiti toti banii cu intretinerea minorului pentru a va angaja avocat acolo.
Reclamantul este cel care conduce intotdeauna procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Nu are rost sa va grăbiți.
Oricum, este bin e sa stiti ca divorțul va dura vreo 8-10 luni la instanța.Ca sa stiti cum va faceti socotelile.

Alte discuții în legătură

Custodie in divort de un cetatean strain irinatracy87 irinatracy87 Buna ziua, Situatia mea e mai complicata.. cred. Sunt legal casatorita cu sotul meu, cetatean american insa suntem despartiti in fapt din 2019. Avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Divort cu un copil minor Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)