avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Indemnizatie pe perioada covid
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Indemnizatie pe perioada covid

Buna seara,asociat unic si administrator in cadrul SRL fără CIM, obiect de activitate - servicii foto video,beneficiază de indemnizatie pe perioada covid.Cred ca legiuitorul a omis acest segment... SRL fără angajați.
Va rog,daca se poate,să.mi spuneți in baza cărui cadru legislativ ( lg.,art. )
administratorul care este si unicul asociat nu are obligația de a avea CIM.Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Gogiltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:51, 9 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, asteptam cu interes modificari legislative care sa permita includerea si a acestor categorii de persoane, in randul celor sprijinite de stat, caci afectate cu siguranta ca au fost si sunt afectate.
Eu afirm ca asociatul unic fara Cim, nu poate beneficia de indemnizatie, insa exista si opinii contrare, spre exemplu aici : www.avocatnet.ro/forum/discu...

Pentru a doua problema, Articolul 196^1 din legea societatilor arata ca,
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societății cu răspundere limitată al cărui asociat unic este., asta inseamna ca nu are obligatia de a avea Cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog - lege cim asociat unic vicsilron vicsilron Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu cadrul legislativ care permite asociatului unic sa fie si salariat in cadrul srl-ului al carui asociat unic este, si ... (vezi toată discuția)
Asociat unic - admisnitrator si angajat? Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna seara, am si eu o intrebare, am o societate comerciala cu asociat unic, aceeasi persoana fiind si adminsitrator. Poate acea persoana sa fie si angajat al ... (vezi toată discuția)