avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... zile libere parinti pe perioada inchiderii unitatilor ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

zile libere parinti pe perioada inchiderii unitatilor de invatamant

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Situatia este urmatoarea: Lucrez in cadrul unui spital. Unitatea angajatoare imi solicita o adeverinta de la sotul meu din care sa rezulte urmatoarele:
1.A solicitat zile libere conform Legii 19/2020 , art.1
2.Angajatorul se incadreaza in prevederile art.2, alin(4) si nu a aprobat acordarea de zile libere.
Mentionez ca sotul meu nu se incadreaza in prevederile art.2, alin (4) avand locul de munca in alt domeniu decat cele specificate la art 2, alin (4) din Legea 19/2020 si acesta nu permite munca la domiciliu sau telemunca
Beneficiez de indemnzatia mentionata in legea 19/2020 Art. 32 ,alin (2) din Anexa 1 a Decretului Presedintelui??" Personalul prevăzut la alin. (1) are dreptul la o majorare a salariului în cuantumul prevăzut la art. 3 alin. (1) din Legea nr. 19/2020, în situaţia în care celălalt părinte nu beneficiază de drepturile reglementate în această lege"
Atata timp cat sotul meu este angajat si plateste taxele la stat, dar nu poate sa isi ia liber pentru a sta cu copilul acasa, eu beneficiez de aceasta majorare a salariului?

Alte discuții în legătură

Compensatie legea 19/2020 madalinaaa11 madalinaaa11 Lucrez in cadrul unui spital. Unitatea angajatoare imi solicita o adeverinta de la sotul meu din care sa rezulte urmatoarele: 1.A solicitat zile libere ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 și decretul 195/2020 Florentina N Florentina N Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta si am nevoie de o opinie juridica obiectiva.... Conform celor inscrise la art. 1 alin. (2) din Legea 19/2020, ... (vezi toată discuția)
Majorare 75% pentru personalul mai Mariusik84 Mariusik84 Buna seara! Practic ce inseamna majorare cu 75% pentru personalul MAI care nu poate sta acasa cu copiii? Multumesc! (vezi toată discuția)