avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament online abuziv pe site de matrimoniale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament online abuziv pe site de matrimoniale

Buna ziua! Am o mica problema. Am facut un cont pe un site asemanator celor de matrimoniale si am ales cont premium in valoare de 10 euro. Am incercat sa sterg contul dar nu se poate sterge decat daca este prima data inchis contul premium. Meniul siteului este construit sa nu il poti sterge. Am trimis mail prin care am cerut inchiderea acestui cont premium. Am primit raspuns un mail in care mi se cere sa fac in scris o cerere semnata cu numele meu si emailul si trimisa prin fax sau mail catre o adresa din Luxembourg. Am verificat contul bancar. Acest site imi sustrage lunar 300 lei. Eu nu am cerut cont premium lunar. Si nici de aceasta suma. Mi se pare dubios ca trebuie sa fac o cerere scrisa. Ce pot face sa opresc acest cont ? Din alte mailuri trimise de ei, mi se spune ca daca voi trimite prea multe mailuri catre ei, ma vor pune la coada listei de asteptare. Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ghioarcacornel , utilizator 07:40, 12 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un sfat, pentru toata lumea: nu va mai inscrieti pe site-uri straine!
Buna ziua,
sunt in aceeasi situatie cu acelasi site de matrimoniale. Am acceptat doar plata de 10 eur pentru o luna, dar in timpul acestei luni am solicitat catre ei in conditiile solicitate de catre ei (cerere scrisa si transmisa pe e-mail) pentru anularea abonamentului, respectiv al contului de pe acest site. Cu toate acestea nu s-a rezolvat nimic, desi am trimis nenumarate email-uri catre dansii si solicitari si sesizari. Si totusi mi-au extras 300 lei din cont fara sa autorizez aceasta plata. Nu se poate sterge contul din setariule site-ului sub nici o forma si mail-urile nu sunt luate in considerare de catre ei chiar daca am facut solicitarea de anulare in conditiile date tot de ei.
Asadar ce este de facut?
Multumesc.
Salut, sunt in aceeasi situatie, mi-au luat 300 de lei din cont desi inainte de aceasta plata pe care nu am autorizat-o, am facut nenumarate solicitari catre ei, in conditiile specificate de ei, in scris pe e-mail. Mentionez ca eu nu am primit email in care "ma felicitau" pentru contul premium. Cred ca solutia ar fi pe langa anularea cardului (pt ca doar aceste date le au) sa facem o sesizare/ plangere comuna la autoritati sau protectia consumatorului.
Pentru toti cei care se confrunta cu aceasta situatie , va spun cum am rezolvat eu , am patit la fel ca majoritatea de aici mi-am facut cont pe site, am platit abonamentul ala minim iar dupa o luna am vazut ca mi sa retras dupa card suma de 300 ron fara sa stiu , le-am trimis mail sa-mi spuna pentru ce sa retras banii aia , mi sa deschis un tiket si am primit raspuns ca nu am citit termeni si conditii si ca se specifica acolo ca abonamentul se reinoieste automat , le-am raspuns ca doresc sa-mi anulez abonamentul
si am primit raspunsul asta:

Prețul de reînnoire este prețul nostru standard; acesta diferă de prețul de bun venit al achiziției dvs. inițiale.

Ne pare rău dacă nu ați citit aceste informații la momentul abonării. Nu este posibilă returnarea banilor deoarece nu ați anulat la timp reînnoirea abonamentului.

Perioada de anulare este de 7 zile înainte de data reînnoirii.

Dacă doriți să anulați abonamentul, vă rugăm să urmați instrucțiunile online de anulare.

Nu acceptăm acest e-mail în locul cererii de anulare.

Numai bine
Serviciul de relații cu clienții Singles50


Am facut cerere de retragere am trimis-o pe mail si azi am primit confirmarea de anulare a abonamentului :



Dragă client al Singles50,

Aceasta este o confirmare a anulării dvs.
Abonamentul dvs. va expira la data de 30/10/2020
Abonamentul dvs. nu va fi reînnoit. Nu veți mai fi facturați.

Contactați-ne dacă aveți întrebări.

Vă mulțumim că ați utilizat serviciul nostru.

Numai bine
Serviciul de relații cu clienții Singles50


Trebuie sa platiti ce aveti , faceti cerere si scapati de ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament pe site de matrimoniale fără acordul meu. pot fi obligat să îl plătesc? claudiu_2014 claudiu_2014 buna ziua, pe scurt, am intrat pe un site de intalniri matrimoniale (fara continut sexual) , totul gratuit si frumos la prima vedere. dupa logare sa vezi ... (vezi toată discuția)
Site-urile matrimoniale contracost pot pacali clientii? IulianDb IulianDb Am facut greseala de a-mi face cont pe un site matrimonial, \"Academic Singles\" in data de 7 Martie 2023. Am platit un abonament de 4 saptamani care costa in ... (vezi toată discuția)
Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic ... Inna21 Inna21 Pe 18-19.11.2020, am făcut un cont pe site-ul de dating academic singles. Ulterior pe data de 19.11.2020 am cerut explicit închiderea contului. Plătisem ... (vezi toată discuția)