avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Covid 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Covid 19

Fiul meu, locuiește și lucrează în Sibiu, este singur, ,necăsătorit , îi este permis sa vină în Făgăraș,(jud.Brașov ) la casa părinților, în sâmbăta Paştelui , pentru a-î da preparatele făcute în casa de mine, pt sarbatori?
Încercați sa va dati seama ce ar fi daca fiecare ar umba asa aiurea in aceasta perioada.
Scrieti la poliție și vedeți ce va raspund în scris.
Grupulde Comunicare Straegica
4. Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Răspuns: Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.

5. Întrebare: Pot să îmi și vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște?

Răspuns: Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces.
Raspunsurile nr 4 si 5 nu raspund la intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe propie raspundere Andrei_C Andrei_C Motivul deplasarii in afara localitatii nr 9: -participarea la evenimente familiale, cu un numar restrans de persoane si respectarea regulilor de distantare ... (vezi toată discuția)
Plecare de sarbatori dintr-un judet in altul ionela11 ionela11 Buna ziua, As dori sa plec cu trenul maine 16.04.2020 sa stau la parintii mei acasa de paste... , dar problema este ca ei sunt din alt judet. Oare pot ... (vezi toată discuția)