avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternal - Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternal - Revisal

Buna ziua,

Revin, din nou, cu rugamintea de a-mi confirma urmatoarele:

Pentru concediul paternal (5 zile + 10 zile, in cazul de fata), se opereaza si in Revisal suspendarea (art 51 , alin, lit c), chiar daca este platit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AndradaCristu , utilizator 08:50, 22 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se opereaza in REVISAL.
Multumesc pentru confirmare.

Este necesara intocmirea unei decizii de suspentare sau suspendarea se poate face in baza cererii primite de la salariat?

Multumesc
In general, am observat ca se intocmesc decizii de suspendare in baza cererii salariatului.
Desi multa lume nu suspenda CIM in cazul unui atfel de concediu, conform Codului muncii e destul de clara informatia. Asadar, am suspendat si eu CIM pe perioada CO paternal conform art. 51 alin 1 lit c.

In ceea ce priveste intocmirea statului de plata si a D112, multa lume trateaza aceste zile ca eveniment deosebit, evidentiaza zilele in pontaj, iar in statul de plata figureaza zile lucrate, pentru ca sunt platite.

Dat fiind faptul ca am suspendat Cim si avand in vedere ca programul Saga nu are optiune pentru CO paternal, ma poate sfatui cineva cum ar fi corect sa procedez?

Cum vad eu lucrurile:
Zilele aferente CO Paternal le trec suspendare, iar indemnizatia o trec la alte venituri denumita "indemnizatie CO paternal"? (=cu salariul datorat pentru acele zile)

Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cele 15 zile de concediu paternal laritzu laritzu Concediul paternal de 5zile +10 curs de puericultura se trec in ReviSal ca suspendare a CIM-ului ? Este obligatoriu ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Curs puericultura comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, An un coleg (salariat) care vrea sa faca cursul de puericultura ( sotia este inca insarcinata) As dori sa stiu cu va fi inregistrat in Revisal, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile de puericultura se ofera tatalui incepand ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, cate zile de poericultura se ofera tatalui incepand cu anul 2023? 10 zile sua 15 zile? si 5 zile pt nasterea copilului? sau a ramas la fel ca si ... (vezi toată discuția)