avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Surprizele noului Decret de prelungire a starii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Surprizele noului Decret de prelungire a starii de urgenta

Decret nr.240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei
(M.Of. 311/14.04.2020)

Art. 54. - Pe durata stării de urgență, în funcție de specificul activității și de nevoi, pentru personalul din sectorul public, angajatorul:

a) poate dispune unilateral întreruperea concediilor de odihnă, de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională ale personalului angajat și reluarea activității;

b) poate dispune unilateral sau aproba efectuarea totală/parțială a concediului de odihnă sau de odihnă suplimentar al personalului angajat.

====
Art. 56. - Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 14 Aprilie 2020
?????????????
SI NU-I NORMAL?
Mie imi pare in regula pe durata stării de urgență.
Ar.fi trebuit precizat si ca, celor aflați în afara tarii în concediu de odihna nu le sunt aplicabile prevederile art. 54 lit. a din Decret.

Nu m-as mira ca vreun ,,destept" sa cheme oameni din străinătate și daca persoana nu vine sa aiba probleme juridice.Eu din ianuarie fac alergie la ,,destepti".
Le va rezolva apoi dar dupa vreo 2 ani...
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu m-am referit la cu totul altceva - diferentele intre primul si al doilea - si nu la normalitate sau anormalitate...

Referitor la bugetari .. exista un topic deschis de colegul Av. Claudiu Lascoschi unde am postat un raspuns cu reducerea.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna tzindirela tzindirela \"Pot să-l oblig pe angajat sa își ia concediul de odihnă în loc să adopt măsuri specifice pentru a-l feri de contaminare?\" , avand in vedere decretul ... (vezi toată discuția)
Concediu obligat George.Alex George.Alex Este posibil ca un angajator sa forteze salariatul sa isi ia concediu de odihna neprogramat pe motivul ca \"nu avem productie\" ? (vezi toată discuția)
Rechemare din concediul fara plata dana manea dana manea Poate fi rechemata o persoana din concediul fara plata, tinand cont de conditiile actuale privind pandemia Covid-19? Mentionez ca este vorba de un medic care ... (vezi toată discuția)