avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

"Pot să-l oblig pe angajat sa își ia concediul de odihnă în loc să adopt măsuri specifice pentru a-l feri de contaminare?" , avand in vedere decretul 240, art. 54, litera b?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 25 Aprilie 2020
Nu puteti face asa ceva daca sunteti din sectorul privat ... textul de lege este aplicabil numai celor din sectorul bugetar.

art.54
Pe durata stării de urgență, în funcție de specificul activității și de nevoi, pentru personalul din sectorul public, angajatorul:
a) poate dispune unilateral întreruperea concediilor de odihnă, de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională ale personalului angajat și reluarea activității;
b) poate dispune unilateral sau aproba efectuarea totală/parțială a concediului de odihnă sau de odihnă suplimentar al personalului angajat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu obligat George.Alex George.Alex Este posibil ca un angajator sa forteze salariatul sa isi ia concediu de odihna neprogramat pe motivul ca \"nu avem productie\" ? (vezi toată discuția)
Surprizele noului decret de prelungire a starii de urgenta Cornel  Vasile Cornel Vasile Decret nr.240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei (M.Of. 311/14.04.2020) Art. 54. - Pe durata stării de urgență, în ... (vezi toată discuția)
Rechemare din concediul fara plata dana manea dana manea Poate fi rechemata o persoana din concediul fara plata, tinand cont de conditiile actuale privind pandemia Covid-19? Mentionez ca este vorba de un medic care ... (vezi toată discuția)