avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu obligat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu obligat

Este posibil ca un angajator sa forteze salariatul sa isi ia concediu de odihna neprogramat pe motivul ca "nu avem productie" ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
George.Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 23 Aprilie 2020
Numai daca este din sectorul bugetar .

Decretul 240/2020
Art. 54. -
Pe durata stării de urgență, în funcție de specificul activității și de nevoi, pentru personalul din sectorul public, angajatorul:

a) poate dispune unilateral întreruperea concediilor de odihnă, de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională ale personalului angajat și reluarea activității;

b) poate dispune unilateral sau aproba efectuarea totală/parțială a concediului de odihnă sau de odihnă suplimentar al personalului angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna tzindirela tzindirela \"Pot să-l oblig pe angajat sa își ia concediul de odihnă în loc să adopt măsuri specifice pentru a-l feri de contaminare?\" , avand in vedere decretul ... (vezi toată discuția)
Surprizele noului decret de prelungire a starii de urgenta Cornel  Vasile Cornel Vasile Decret nr.240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei (M.Of. 311/14.04.2020) Art. 54. - Pe durata stării de urgență, în ... (vezi toată discuția)
Rechemare din concediul fara plata dana manea dana manea Poate fi rechemata o persoana din concediul fara plata, tinand cont de conditiile actuale privind pandemia Covid-19? Mentionez ca este vorba de un medic care ... (vezi toată discuția)