avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită POPRIRI
Discuție deschisă în Executare silită

POPRIRI

Buna ziua!
As dori,va rog, sa-mi spuneti daca se mai fac popriri pe salarii in perioada de criza?
Multumesc!
din pacate cele care vin din partea executorilor judecatoresti continua , cele puse de ANAF se ridica/suspenda etc. pe perioada starii de urgenta cel putin.
Buna ziua,

am contestat actele executorului judecatoresc: instiintare,somatie,incheierea de urmarire executionala tot ce am primit, cu contestatie la executare in 17 ianuarie 2020. Am platit taxa judiciara 1000 de lei.
Am termen 05.05.2020 iar ieri am primit 15.04.2020 incheierea de POPRIRE de la acelas ex judecatoresc
Este normal? Ce trebuie sa fac in acesta situatie?

Multumesc
Buna ziua ,

Numai popririle solicitate de ANAF, in calitate de creditor, sunt suspendate.

Executarile directe sunt suspendate, de asemenea.

În contextul pandemiei cu COVID-19, conducerea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, prin Decizia Biroului Executiv al Consiliului Uniunii a decis suspendarea evacuărilor silite pe durata instituirii stării de urgență în România.

Pe lângă suspendarea evacuărilor, conducerea Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești a decis ca executorii judecătorești să suspende toate procedurile de executare silită directă, precum și luarea altor măsuri cu privire la prevenirea răspândirii cu noul coronavirus, atât în rândul cetățenilor, cât și al executorilor și al angajaților birourilor acestora.

Conform art. 42 alin. (5) din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, activitatea de executare silită continuă numai în cazurile în care este posibilă respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, în scopul ocrotirii drepturilor la viață și la integritate fizică ale participanților la executarea silită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire sistată datorită epidemiei mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am poprire pe salariu în cuantum de 1/2 din salariu . Se poate ca pe perioada stării de urgență să se sisteze poprirea de la BEJ ? (vezi toată discuția)
Executarea silita Adrian 13 Adrian 13 Bună ziua am o întrebare legata de o poprire. Situația în care ne aflăm fiind declarata starea de urgență executorul judecătoresc mai poate sa îți ... (vezi toată discuția)
Propriri pe salariu stelutapitica stelutapitica Bună dimineața, am o rugăminte,eu sunt cu legea 19 /2020 (învățământul), iau 75 %din salariul minim pe economie, întrebarea mea este.. Se mai fac ... (vezi toată discuția)