avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... România ar avea potențial sa produca testele pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus?

Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat.
Am văzut că medicii merg pe presupuneri si nu prea imi par deloc bune estimările.lor făcute asa aiurea fără teste concrete...

Fără a se testa în mod masiv populația vom bate pasul pe loc.

Cum ar fi nevoie de cel puțin 60 de milioane de teste PCR si de celelalte teste câteva milioane, ma gandesc ca ar fi si rentabil sa producem chiar noi aceste teste.

Am putea sa si exportăm astfel.de teste si ar fi ceva economic.

Nu cred ca avem o altă variantă mai bună si daca Romania ar putea produce asa ceva ar fi de mare utilitate.
Nu cred ca ar fi o activitate care să meargă în pagubă si chiar ar putea sa fie si ceva economic.

Stie cineva care ar fi impedimentele daca acestea ar exista?

Sau, daca ar fi mai avantajos sa importam decat sa producem...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:19, 25 Mai 2020

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am inteles foarte ca scopul ar fi monitorizarea stării de sănătate a individului dar acest lucru nu se poate face decât cu acceptul pacientului.
Este logic sa se discute despre asa ceva pentru evitarea pandemiilor în viitor...
Era si previzibil sa se încerce a se gândi la acest lucru în contextul actual.
Nu se poate nega faptul că monitorizarea stării de sănătate ar fi de ajutor.
Astfel de implantari încalcă drepturile.fundamentale si nu se pot face in momentul actual decat cu acordul pacientului.

Sunteți sigur ca ati citit decretul prezidențial prin care s-a instaurat starea de urgență? Ia recitiți articolul 2, vedeți cam ce drepturi fundamentale au mai rămas, după cele care s-au suspendat.

Imaginați-vă după aia ca nu va aflați în UE, ci poate în China, Turcia etc. Vi se mai pare un scenariu SF sa fiți urmărit nu numai "pandemic"? Sper ca ați priceput ca nu pandemia e interesul principal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2020
latka, utilizator
Am sa reproduc prevederile art. 2 din Decretul nr. 195/2020:

Articolul 2

Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul următoarelor drepturi, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 4 alin. (4):
a) libera circulație;
b) dreptul la viață intimă, familială și privată;
c) inviolabilitatea domiciliului;
d) dreptul la învățătură;
e) libertatea întrunirilor;
f) dreptul de proprietate privată;
g) dreptul la grevă;
h) libertatea economică.

Este normal ca in caz de stare de urgență sa fie restrânse acest e drepturi și libertăți fundamentale.
Din punct de vedere juridic este vorba de o.restrangere a drepturilor pe.o durata provizorie.Acest lucru este normal si intr-o.societate democratică conform convențiilor europene.Nu este nimic nefiresc.

Va pot asigura de faptul ca, si in doctrina juridică astfel.de abordări sunt acceptate ca fiind firești si nu constituie încălcări de drepturi și libertăți fundamentale.
Ma refer la doctrina foarte veche si nu la ceva recent care să fie de natură să va stârnească îndoieli.

Urmărirea ,,nepandemica"" nu va fi posibilă.dupa încetarea stării de urgență în țările democratice.

Referitor la.China si la alte state cu dictaturi comuniste va pot spune ca nu este nevoie de pandemie ca sa faca ce vor.O pandemie le.poate conferi un anumit drept de legitimitate care să nu permita tarilor democratice sa intervină în politică lor internă dar, asa cum spuneam, aceste țări pot face ce vor.
Nu poti.impune Chinei politica ta oricine ai fi si orice tara ai conduce.
Sub niciun aspect nu se poate asa ceva.Nici macar economic nu.cred ca exista tara care să vrea sa schimbe ceva in China.
Sub aspectul libertății de.miscare a poporului chinez problemele cu migrația lumii arabe spre Europa ar deveni o amintire plăcută.

Cat priveste Turcia, eu cred ca poporul turc se poate răzvrăti daca se va încerca ceva nedemocratic în privința lor.
Ei sunt musulmani o mare parte si nu vor accepta nimic.
Dacă sub aspect religios religia musulmană nu accepta asa ceva nu aveti de ce sa va faceti griji.

Eu întotdeauna am.considerat ca problemele trebuie rezolvate in ordine cronologică si in acest caz prima ordine cronologică ar fi problema.cu noul coronavirus.

Intersectarea rezolvării problemelor cu noul.coronavirus cu problemele expuse de dvs. ar necesita o abordare separată dar până nu vedem ceva clar nu putem trage concluzii.

Aveti dreptate ca este bine sa fim atenti.
Eu sunt atent de foarte multi ani.
P9ate ca si de aici grija mea deosebita la.noul.coronavirus încă dinainte de a ajunge în România.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Ca sa fiu cat se poate de explicit aceasta este procedura normală în caz de stare de urgență.

Nu este ceva care s-a conspirat acum, sau în ultimii ani, în ceea ce priveste aspectul restrictionarii unora din drepturile si libertățile fundamentale.

V-am făcut această precizare ca sa nu ziceti ca amestec lucrurile.
Vorbiti de normalitatea societatii democratice ?

Pai, nu departe de noi, masurile legate de pandemie au fost luate pe termen nedeterminat. In alta tara democratica, din vecinatatea celei pomenite anterior, se asasineaza ziaristi si exista un partid neofascist in parlament. O alta democratie, mai insorita, cu mult potential turistic, greu incercata de pandemie, de mult timp cazuta in admiratia extremei drepte, asculta acum sfaturi de la "democratii autentice" gen China si Rusia.

Asta ca sa nu mai vorbim de cea mai mare democratie a lumii, condusa de un afacerist fara ideologie, dar cu idei "marete". Iar un bun prieten de-al sau, vorbitor de aceeasi limba, dintr-o tara care s-a saturat de UE, a descoperit virtutile Covid-19 in a mai domoli creierele infierbintate.

Iar China face ce stie mai bine, ia tari prizoniere :
[ link extern ]

Cind semnam contractul pentru reactoarele 3 si 4 ?
latka, utilizator
Dacă tot am pomenit de cel mai sau cel puțin unul dintre cei mai citiți autori, las un link către un text scris în această perioada:
[ link extern ] /
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)