avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in China in august 2019

Aveti aici linkul:

[ link extern ]

Nu am inteles de unde au tras ei concluzia ca virusul a aparut aiurea in sudul Chinei si ca ar fi o dovada ca ar fi aparut singur de nicaieri.
I-ar fi bubuit foarte tare pe chinezi daca ar fi aparut in august 2019 si nu ar fi rezistat pana in decembrie 2019 fara sa anunte oficial.Nu aveau cum sa reziste 4 luni in plina epidemie nationala ( inca nu se putea vorbi de pandemie) fara sa anunte pentru ca s-ar fi aflat de serviciile secrete de informatii din tarile mari, daca nu chiar si de cele din tarile mici.
Nu cred ca avea cum sa fie tinuta in secret o epidemie in China, oricat de comunista ar fi aceasta tara si oricat de bine ar putea tine ceva secret pentru ca ar fi fost ceva mult prea vizibil chiar si daca nu te-ar fi interesat si ai fi intors capul.

A calculat cineva algoritmii de transmitere a virusului daca ar fi inceput transmiterea sa din august 2019?

Eu cred ca matematicienii ar putea calcula data aparitiei noului coronavirus.

Este suspecta aglomerarea din parcarea spitalului dar nu arata nimic concludent.
Nici nu stiu daca China a dat vreo explicatie despre aceasta aglomerare sau daca a fost intrebata la nivel interstatal despre acest lucru.
Stie cineva ceva concret despre acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca link-ul dvs. nu e chiar cel mai bun. Iata un altul :
[ link extern ]

Cert e ca statul chinez nu e de incredere. Pentru a intelege acest lucru, trebuie putina lectura, pentru a pricepe ca unele trasaturi negative de caracter sunt obisnuinte "genetice" in China. O carte ce releva aceste adevaruri: "China in zece cuvinte"-Yu Hua.

Avand in vedere faptul ca puteau fi multi asimptomatici este posibil ca epidemia din China sa fi inceput mai devreme.
Probabil ca se tot chinuiau sa se lamureasca despre ce este vorba si pana sa apara cazuri grave nu au luat lucrurile in serios.Cand a murit primul om au inteles ca este lata treaba.

Si la noi multi medici de.renume ziceau ca este o simpla raceala.
M-au enervat teribil acei medici...pentru ca era evident ca este ceva foarte periculos mai ales ca se vedea ca este foarte mare contagiozitatea.

Faptul ca nu s-a gasit pacientul zero este dubios.

Dpv stiintific nu s-a stabilit cand a aparut primul caz in China.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca pacientul zero a fost asimptomatic nici nu va fi gasit.
Exista posibilitatea ca pacientul zero sa fi fost asimptomatic si nu este obligatoriu sa fi avut o forma severa de COVID-19.
Aveti alta parere?

Este posibil ca acea aglomerare de masini in parcarile spitalelor sa fi fost ca urmare a imbolnavirii oamenilor cu forme medii COVID-19 si chinezii sa nu isi fi dat seama prea repede.
Nu stiu in ce masura se putea anunta o epidemie in conditiile acelea daca oamenii ar fi fost internati dar nu ar fi murit ori ar fi murit doar cativa.In aceste conditii multi ar fi plecat acasa.Daca spitatele din China ar fi fost pline de pacienti s-ar fi aflat totusi.Asadar, se pare ca spitalele respective nu erau pline de pacienti in luna august-octombrie.Insa, parcarile erau pline conform imaginilor din satelit ceea ce dovedeste o prezenta sporita a oamenilor la spitale.
Din linkul dvs. rezulta ca:
,,Astfel, la Spitalul pentru femei și copii din Hubei, provincia a cărei capitală este Wuhan, în 10 octombrie 2018 erau în parcare 393 de mașini, în timp ce în 17 octombrie 2019 erau parcate 714 mașini. La acest spital se înregistrează cea mai spectaculoasă creștere a numărului de mașini parcate."

In numai 7 zile o astfel de crestere a celor care ajung la spital este chiar suspecta si pare sa fi existat deja noul coronavirus.Asemanarea este izbitoare cu ceea ce a urmat.

Aveti alta parere?

Avea China obligatia de a anunta OMS de numarul mare de pacienti de la spitale in conditiile de mai sus, daca nu erau lamuriti ca ar fi fost ceva transmisibil?
Ma refer la ipoteza ca nu ar fi avut rezultate de laborator care sa arate ca ar fi vorba de noul coronavirus?

Stiti ca initial se vorbea de o pneumonie severa.Prin luna decembrie 2019.

Nu mai retin data la care acel medic chinez anunta ca este un virus nou, un coronavirus si ca este periculos.Ma refer la acel medic care am inteles ca ar fi fost anchetat si arestat de autoritatile chineze.A si decedat daca retin eu bine.
Acel medic avea rezultate de laborator daca inteleg eu bine.

Medicul chinez a incercat sa anunte ca noul coronavirus este foarte contagios, dar China inca nu dorea sa faca public acest lucru la acea data.
Apoi, s-au umplut spitalele la ei si a inceput nebunia.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata ce zic cei de la acest link:

[ link extern ]

Insa, eu nu cred ca Covid 19 a inceput sa existe in China din 2013 ca acum...
Nu se afla de atunci liber ...pentru ca nici acum nu au avut cum sa tina chinezii sub control noul coronavirus.
Daca ar fi putut nu ar fi aflat mai nimeni.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din unele informatii postate pe internet virusul s-a gasit intr-o mostra din Martie 2019. De abia acum si-au dat semana ce virus era.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Recunoaşterea meritelor personalului angajat unitate sanitara covid-19 Registered_user Registered_user Buna ziua tuturor, LEGE nr. 56 din 15 mai 2020 Prezenta lege reglementează modalităţile de recunoaştere a meritelor personalului medical participant la ... (vezi toată discuția)
Ordin al ministrului sănătății pentru alăptarea noilor născuți ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ordin al Ministrului Sănătății pentru alăptarea noilor născuți neinfectati care sa fie alăptați de mame infectate cu Covid-19. Am inteles ca au in ... (vezi toată discuția)