avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calitate asigurat si concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calitate asigurat si concediu de maternitate

Buna ziua

*Conform legii pentru a beneficia de concediu de maternitate este necesar un stagiu minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni.
Nelamurirea mea: aceste luni sunt consecutive sau nu? Si daca am avut 2 luni de concediu fara plata anterior concediului maternal se includ in calculul indemnizatiei de maternitate? (Sunt angajata la aceeasi societate din 2018).
**Contractul de munca nu s-a incheiat; insa in cele 2 luni de concediu fara plata, nu s-au virat asigurarile; desi din punct de vedere legal sunt asigurata pentru ca am mai mult de 6 luni stagiu de cotizare in ultimele 12 luni, la Casa de sanatate figurez ca neasigurata in sistemul informatic si medicul de familie nu poate elibera concediul prenatal.
Care este procedura necesara ca sa figurez din nou ca asigurata si sa pot beneficia de prenatal? (Mentionez ca inca sunt angajata si am adeverinta de la angajator cu stagiul minim de cotizare). Multumesc. Cu stima. Laura
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:28, 23 Aprilie 2020
Art. 7 din OUG 158/2005
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Nu scrie nicaieri ca lunile respective trebuie sa fie consecutive.
Faceti o plangere la Casa de sanatate daca nu doreste eliberarea acelui concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Laura_89 Laura_89 Buna ziua, Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Am inteles ca se poate acorda concediu prenatal incepand cu saptamana 28. Am epuizat concediul de odihna si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laurasilviu Laurasilviu Buna ziua am și eu o întrebare dacă sunt însărcinată în 4 săptămâni dacă mă angajez până la luna nașteri pot beneficia de concediu prenatal??? (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare necesar pentru prenatal AndreeaGeorgiana2019 AndreeaGeorgiana2019 Buna ziua! Pana la data de 4.06.2020 am fost in concediu de crestere a copilului pana la doi ani. dupa acea data am intrat in concediu fara plata. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)