avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai pot beneficia de concediu maternal si de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai pot beneficia de concediu maternal si de indemnizatia de crestere a copilului daca am fost in somaj tehnic.

Buna ziua!
As avea nevoie si eu de o lamurire. Lucrez de 3 ani si jumatate la aceeasi companie iar din data de 23 martie sunt in somaj tehnic ca urmare a restrangerii activitatii societatii. Eu impreuna cu sotul meu ne gandim sa facem un bebe. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de concediu de materinate si de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere faptul ca in acest moment contractul meu de muca este suspendat?
Cel mai recent răspuns: allexs96 , utilizator 00:37, 27 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna, am sa incerc sa-ti raspund eu, nu de alta, insa observ ca fiecare thread are multe vizualizari insa raspunsuri mai greu. Legat de intrebarea ta, DA ! Sigur poti beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatie, atata timp cat esti in somaj tehnic, angajatorul este obligat sa plateasca toate taxele si impozitele aferente sumei de 75% din salariul brut din contractul de munca. Singura problema a faptului ca acum esti in somaj tehnic, este ca iti va scadea media salariala aferenta ultimelor 12 lui iar asta se va simti la calculul unui eventual concediu medical si/sau la stabilirea bazei pentru indemnizatia de crestere copil ( acum fiind in somaj tehnic = 75% din brut ) . Multa bafta si spor :)


o scurta completare, pentru stabilirea baze de calcul pentru un eventual concediu medical se iau in calcul salariile ultimelor 6 luni anterioare eliberarii concediului, iar pentru stabilirea indemnizatiei de crestere copil se iau in calcul ultimele veniturile ultimelor 12 luni ( inclusiv luna in care se naste copilul ) .
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)
Somaj si baza concediului medical ContSters81099 ContSters81099 Intrebarea mea este daca indemnizatia de somaj tehnic intra in baza de calcul al concediilor medicale? Daca nu atuncea angajatul totusi are de pierdut daca ... (vezi toată discuția)