avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz intrerupere munca cand ai pana in 30 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz intrerupere munca cand ai pana in 30 zile lucrate

Buna ziua, in cazul in care ai lucrat pana in 30 zile cat este per de preaviz din partea angajatului in cazul in care acesta vrea sa renunte? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 28 Aprilie 2020
1. In cazul demisiei, durata preavizului este cea mentionata in contractul individual de munca, indiferent daca ati lucrat o zi sau mai multe.

2. Daca va aflati in perioada de proba, atunci se poate depune o notificare la angajator de incetare a c.i.m.

Art.31
....
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
....

Notificarea o faceti in dublu exemplar. Din care unul ii revine salariatului dupa inregistrarea lui la angajator.

Uitati un model de notificare:

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................
Multumesc iar pe teritoriul UK care este articolul pe baza caruia aplici Notificarea de incetare a c.i.m. pt mai putin de 30 zile lucrate
Notificarea de concediere sau incetarea raportului de munca
In Regatul Unit, angajatul trebuie sa instiinteze angajatorul cu cel putin o saptamana inainte, in cazul in care acesta este in calitate de angajat de la o luna pana la doi ani.

Cu privire la rezilierea contractului de munca din initiativa angajatorului pentru motive importante, angajatul trebuie sa fie notificat in scris cu doua luni inainte. Motive importante pot fi recunoscute ca atare doar acelea care sunt legate de calificarea angajatului, competentele profesionale si comportamentul la locul de munca. Contractul de munca, in cazurile din urma, poate fi reziliat pentru circumstantele economice si tehnologice, restructurarea locurilor de munca etc.

In Regatul Unit, angajatorul trebuie sa notifice angajatul cu cel putin o saptamana inainte, in cazul in care salariatul a lucrat de la o luna pana la doi ani. Daca a lucrat mai mult de doi ani, dar mai putin de doisprezece – cu o saptamana in plus pentru fiecare an de serviciu incheiat. Uneori, angajatorul, in loc de preaviz poate sa se ofere sa plateasca pentru o saptamana sau mai multe saptamani, in functie de vechimea la locul munca. Acest lucru inseamna ca puteti fi concediat in orice moment, dar veti fi platit pentru perioada pe care ar trebui sa lucrati.
[ link extern ]

Pentru informaţii suplimentare privind încetarea raportului de muncă, accesaţi site-ul [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, ma referam la mai putin de 30 zile lucrate.....pe teritoriul UK.
Pentru a primi mai multe detalii si indrumare luati legatura cu
Rodica-Andreea CĂRĂUȘU
Ataşat pe probleme de muncă şi sociale în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și în Irlanda
Ministerul Muncii și Justiției Sociale
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
Arundel House, 4 Palace Green, London, W84QD
Tel.: +44 (0) 20 7937 8125
Fax: +44 (0) 20 7937 8069
Email: londra.social@mae.ro
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Lichidare anglia fanietta fanietta Stie cineva daca se da lichidare in Anglia? Am o cunostinta care a primit 10000 de euro lichidare dupa 10ani lucrati in acelasi loc in Italia (cate o mie ... (vezi toată discuția)
Formular u1 Roxana Balasa Roxana Balasa Cum procedez sa pot obtine formularul U1 din Marea Britanie (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean britanic si dreptul de munca in uk Adriana3011 Adriana3011 As dori sa stiu daca dupa casatoria cu cetatean britanic in uk am dreptul la munca fara sa mai aplic ptr nimic la border agency. (vezi toată discuția)