avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pana la cate saptamani este permis avortul in codul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pana la cate saptamani este permis avortul in codul penal?

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 26 saptamani, iar in urma unei ecografii de rutina, medicul ginecolog care urmareste sarcina, mi-a dat un diagnostic de restrictie de crestere a fatului, propunand avort terapeutic. A mentionat ca nu este sigur diagnosticul si mi-a recomandat sa merg la un alt medic care sa ma ia in evidenta si sa ma asiste la operatia de cezariana, daca nu doresc avortul medical. Acest avort la o varsta gestationala inaintata, a sarcinii, prezinta riscuri medicale mari pentru mine.
I-am mentionat ca nu doresc avort si ca imi asum copilul, deci nu am dat consimtamantul. Si medicul a refuzat sa imi mai urmareasca sarcina si sa ma asiste la cezariana. Nelamurirea mea este urmatoarea pana la cate saptamani este permis avortul terapeutic sau medical ca sa nu intre sub incidenta codului penal?
In lege este precizat: art. 201 COD PENAL, alin (6) Nu constituie infracțiune întreruperea cursului sarcinii în scop terapeutic efectuată de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie, până la vârsta sarcinii de douăzeci și patru de săptămâni, sau întreruperea ulterioară a cursului sarcinii, în scop terapeutic, în interesul mamei sau al fătului.

Multumesc anticipat. Laura
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va fi vb de o infractiune in cazul dvs daca sunteti de acord cu recomandarea medicului. Va intrerupe sarcina din evolutie si prin cesariana vor scoate fatul mort.
Mergeti si consultati mai multi medici, faceti mai multe investigatii, ca sa stiti corect ce va asumati sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avort la 16 ani Asdfgh1507 Asdfgh1507 Am 16 ani, peste o luna 17. Pot sa fac avort legal fara acordul parintiilor? (vezi toată discuția)
Cercetare medic - neglijenta in serviciu si vatamare corporala?! adi2007 adi2007 Buna ziua In fapt este vorba despre o sarcina urmarita ecografic 2D, 3D (5 ecografii), ginecologic si asistarea nasterii de catre acelasi medic, inca de la ... (vezi toată discuția)
Avort - intrerupere sarcina dupa 16 saptamani teresa_annamaria teresa_annamaria Buna ziua! As dori sa aflu daca exista vreo prevedere care ingradeste sau interzice avortul dupa varsta de 16 saptamani. Va multumesc! (vezi toată discuția)