Am aflat cu putin timp in urma ca indiferent daca esti sau nu platitor de TVA, facturile catre persoane fizice trebuie sa fie emise cu TVA.
Nu am gasit nicio informatie legata de acest aspect si doresc sa stiu daca va trebui de acum in colo sa emit facturile cu TVA pentru clienti persoane fizice sau nu.
Un furnizor care este platitor factureaza cu TVA tuturor clientilor - indiferent daca sunt platitori sau neplatitori de TVA, persoane fizice sau persoane juridice - iar daca este neplatitor, factureaza fara TVA.
Multumesc pentru raspuns, insa cred ca nu am fost destul de explicit in postarea mea. Sunt inregistrat ca neplatatitor de TVA, dar am inteles ca s-au facut niste schimbari in legislatie si indiferent daca societatea ta este sau nu platitoare de TVA, este necesar sa emiti facturi cu TVA pentru clienti persoane fizice. Asta voiam sa stiu daca este sau nu adevarat, pentru ca pe net nu am gasit nicio informatie.
Sunteti obligat sa emiteti facvturi daca va solicita expres clientul, indifferent daca este PF sau PJ dar, evident, FARA TVA, daca nu sunteti platitor de TVA. Atentie la obligatia utilizarii casei de marcat in conformitate cu OG 28/1999.