avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Buna ziua ,
Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie dosar penal nr ..., citatie din data de ... , numele lui in calitate de faptuitor ,in cauza privind - si e dat numele unei persoane de care nu a auzit pana acum . Trebuia sa se prezinte acum cateva zile la sediul lor .Problema e ca verisorul meu e plecat in strainatate de mai multi ani , ultima data fiind in tara acum 1 an si jumatate , cand a venit la o nunta si a plecat inapoi . Habar nu are despre ce este vorba dar se gandeste sa nu aiba probleme in momentul in care se hotaraste sa mai revina in tara . Noi suntem din Iasi iar citatia e din bucuresti , pe unde nu a trecut .
Ce trebuie sa faca acum ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: matzu , utilizator 18:02, 16 Decembrie 2009
Ma refeream la ipoteza ca sta asa si nu se prezinta.
Il va trimite in judecata dupa ce il citeaza si nu se prezinta.

Nu stim daca exista sau nu probe si nu stim daca a savarsit sau nu vreo fapta penala.Credti ca se asteapta la nesfarsit sa vina persoana sa fie audiata?
Il citeaza si apoi se poate emite si mandat de aducere.Il citeaza unde se afla daca se afla adresa din strainatate.
Daca nu il judeca in lipsa.Sa inteleg ca nu ati auzit de judecata in lipsa?
Daca nu se prezinta la proces sunt sanse mari sa primeasca o pedeapsa cu executare si neaudiat.

Nu este mai simplu sa mearga un avocat ca sa se poata apara mai inainte de a aparea probleme inutile?Trebuie sa aflam daca politistul da sau nu in balbaiala?

De inregistarea convorbirilor telefonice ati auzit?Stiti ce probe pot avea?
Simplul fapt ca nu a fost in Bucuresti sau in tara credeti ca il exonereaza de raspundere penala daca e vorba de o infractiune in care a avut o anumita implicatie?Eu deja anticipez cateva infractiuni posibile.

Cel mai simplu este ca omul sa stie despre ce este vorba nu sa astepte nu stiu cat timp si sa isi creeze singur probleme.
Persoana este libera sa faca cum considera pt ca o face pe pielea lui.

Daca este vorba despre o plangere aiurea pe abuz de incredere sau alte fapte slabute care adesea nici nu constituie infractiuni atunci nu ar fi probleme.

Eu am un proces in care persoana condamnata in lipsa la 8 ani inchisoare cu executare si nu a fost audiata niciodata in cursul procesului penal.Nu este clientul meu insa.

avocat Claudiu Lascoschi

Va multumesc pentru sfaturi si pareri ! Nu s`a putut prezenta la sectia respectiva deoarece diferenta intre data cand a fost redactata citatia si data cand trebuia sa se prezinte la sectie a fost de 10 zile . I`a ajuns prea tarziu citatia acasa , l`au anuntat parintii tarziu ,plus ca trebuie luat in calcul si costul unui bilet de avion pana in tara . Ce voiam sa va mai intreb ... ca sa nu mai trimit acum un avocat la bucuresti , se poate afla la sectiile de politie de aici , dupa numarul dosarului penal , despre ce este vorba ?
Va multumesc inca o data !
Au dreptate domnii avocati si mai ales,dl. Mihai,in privinta unor abuzuri comise.Este bine sa angajati un avocat ca sa mearga sa vada despre ce este vorba pentru a nu exista unele daune care sa nu mai poata fi reparate sa de facil, ulterior.
Avocatul care va fi angajat stie ce are de facut ,iar numarul de dosar si numele partii(a varului dvs.) la sectia de politie,unde a fost citata persoana, sunt suficiente pentru a afla care este situatia reala,dar mai ales pentru a se lua eventualele masuri juridice care se impun.
matzu a scris:

Va multumesc pentru sfaturi si pareri ! Nu s`a putut prezenta la sectia respectiva deoarece diferenta intre data cand a fost redactata citatia si data cand trebuia sa se prezinte la sectie a fost de 10 zile . I`a ajuns prea tarziu citatia acasa , l`au anuntat parintii tarziu ,plus ca trebuie luat in calcul si costul unui bilet de avion pana in tara . Ce voiam sa va mai intreb ... ca sa nu mai trimit acum un avocat la bucuresti , se poate afla la sectiile de politie de aici , dupa numarul dosarului penal , despre ce este vorba ?
Va multumesc inca o data !

Nu cred ca am facut precizarea, dar daca nu este in tara este mai indicat sa mearga avocatul sa vada despre ce este vorba.Sa vina in tara inseamna cheltuieli mari daca nu are drum acum.
Poate sa fie si o plangere aiurea sau ceva care sa nu insemne mare lucru si sa nu fie graba.
De aceea insistam pe angajarea unui avocat pe aceasta problema.Doar sa vada despre ce este vorba si sa se vada in concret care este interesul clientului.
Adica se impune graba sau este mai bine ca sa se mearga incet?Drepturi procedurale exista.
Avocatul poate sa ceara lamuriri, sa depuna cereri,etc.
Daca nu se prezinta nimeni nu este in regula.Prin telefon nu dau informatii despre dosarele penale.

avocat Claudiu Lascoschi
Am vorbit cu un avocat ,care a discutat cu cel ce se ocupa de caz . Si el tinde sa creada ca a fost o incurcatura . Acum trebuie sa trimitem incolo niste declaratii si niste hartii de la politia din zona . O sa revin cu informatii dupa ce se rezolva . Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana vatamata danutza 94 danutza 94 prietenul meu a primit o citatie in care scria sa se prezinte la o anumita sectie pt k este acuzat de o fapta ce implica vatamare .... imi puteti explica ce ... (vezi toată discuția)