avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROGRAM VIZITARE MINOR DE CATRE BUNICA PATERNA PE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROGRAM VIZITARE MINOR DE CATRE BUNICA PATERNA PE PROGRAMUL TATALUI

Buna seara
Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si totul se petrece prin fetita mea acum de 4 ani jumate.
Si porneste totul de la faptul ca sunt turbati ca vreau sa deschid partajul pentru un apartament de 2 camere in care l-am lasat pe fiul ei si am plecat sa scap de stres.
Inca din perioada in care se pronunta divortul mergea la fetita la gradinita si o deranja pe aceasta de la activitatile ei zilnice de invatare si de adaptare cu colectivitatea. Permanent ii spune fetitei fel de fel de cuvinte grele la adresa mea ca sa poata sa-i canalizeze dragostea catre tatal ei. Cauta prin dulapuri la gradinita, o schimba dupa ce manca la pranz pe motiv ca este murdara si ca nu o ingrijesc. O actiune deplasata deoarece copilul era in timpul programului de gradinita si sanatoasa fiind era normal sa fie si patata atat de mancare, cat si de culori, iar eu cand mergeam dupa ea oricum o luam curata acasa.
I s-a pus in vedere de educatoare si de directoarea gradinitei sa nu mai vina pentru ca regulamentul intern nu permite accesul in gradi la orice ora, dar ingrosa din obraz si venea in continuare sa deranjeze.
In zilele in care era vizitata la gradi fetita era f.agitata si nu se putea concetra la cursurile de vioara. Se inchidea in ea fara sa spuna. Odata am luat-o pe mine si dragalasind-o am rugat-o sa-mi spuna ce are pe sufeletel si a inceput sa planga si a zis ca nu poate sa spuna nimic, nu are voie.
Pot sa spun ca asa de mult i-a spalat creierul copilului ca venea fata acasa de la ei si imi spunea ca mamaica o sa te dea in judecata. Si eu o intrebam pe fetita de ce sa ma dea in judecata, ca o fac scorpie??? Toate astea pe cand fetita avea 3.6 ani. Si m-a dat in judecata anul acesta pentru program vizitare minor. Si doar ca o sicanare bolnava pentru ca personal niciodata nu a incercat sa ia legatura cu mine sa vada fata...
Dupa divort tatalui fetitei i s-a dat drept de vizita in fiecare duminica de la orele 10-18. Fiind sofer de tir se intampla ca o data pe luna sa nu fie acasa sa poata lua fetita. Iar ea prin judecata a cerut cand nu ia fiul ei fetita sa o ia ea. Pe motiv ca fata sa nu se instraineze de ea. Dar duminica de duminica tatal fetitei o duce doar la ea pe fata, si f.rar pe la gradina zoologica. Judecatoaria i-a admis partial dreptul de vizita 3 ore doar in prima duminica din luna. A facut acum apel la Tribunal.. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cum sa fac sa opresc aceste sicanari permanente care distrug sufletelul unui copil care marindu-se acum deja incepe sa-i spuna sa ne lase in pace. Ajung in faza in care eu am doar obligatii sa cresc fetita iar cand sa am si eu dreptul sa stau cu ea si sa fim mai mult impreuna duminica pretinde ea program de vizita.
Mentionez ca anul acesta am mutat-o de la gradinita unde facea ce vroia si fetita s-a mai linistit, dar in duminica in care merge la ea e schimbata, agitata, nervoasa. Stari observate si de cei din jurul nostru.
Va multumesc si imi cer scuze ca am lungit asa mult intrebarea dar as vrea sa intelegeti prin ceea ce trec si cat sufar.
Cel mai recent răspuns: nicol26 , utilizator 16:07, 14 Decembrie 2009
Scuze, doresc sa mai adaug ca dupa ce Judecatoria i-a dat dreptul sa o ia pe fetita in prima duminica in momentul in care putea sa-si puna in aplicare acest drept nu a facut-o. E vorba de prima duminica din septembrie., ca in celelalte luni a fost tatal fetitei in localitate si i-a dus-o el sa o vada.
Si atunci ma tot intreb de ce atata rautate ??/
Nu mai redactati mesaje consecutive, il puteti adauga pe cel anterior folosind butonul "editeaza".

Doamna, pe dv. va intereseaza ca nu a luat-o sau ca de ce sa o ia? Ca nu mai inteleg...
Daca dv. ii ofereati un program de vizita bunicii, si in proces si in afara, altfel stateau lucrurile si tot ceea ce ne spuneti avea un rost demostrabil.
V-am spus cum se putea dovedi...
Din pacate, e posibil ca raportul sa constate ca ambele va inversunati una impotriva celeilalte si asta nu va va ajuta.
Despre rautate, nu va pot ajuta, vad doua femei care concureaza pentru timpul unui copil, niciuna neintelegand ca minorul e mai important. Doar o parere...
Scuze pentru reeditare nu am folosit forumul pana aseara.
Din punctul meu de vedere eu nu doresc sa concurez pentru timpul fetitei ci doar sa-i apar interesul si sa o protejez. E firesc sa incerc sa o apar atata timp cand sunt chemata la judecata.
Cel mai mult ma intereseaza sa nu o ia asta este si motivul pentru care solicit aici ajutor si sfaturi, dar ma intrebam si eu, poate retoric, daca tot ma taraste la judecata de ce nu-si exercita dreptul.
Dv. doriti sa nu o ia, legea insa spune ca o poate lua, deci pe cine aparati?
Psihologii spun ca e chiar indicat pentru fetita sa isi vada si celelalte rude...
Eu ma opresc aici, mai multe idei decat v-am dat... nu prea mai am.
Ok, va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare...sora ararin ararin Buna ziua Am o fetita de 2 ani dintr-o relatie de concubinaj. In momentul de fata nu ma mai inteleg cu tatal ei, ceea ce a dus la lipsa oricarui contact ... (vezi toată discuția)