avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este amenajata o curte pentru joaca de aprox. 500 mp. Zgomotul este insuportabil toata ziua.
Am inteles ca o parte din locatari au dat semnatura pt. un punct comercial, iar altii doar au fost informati ca va fi un punct comercial, dar majoritatea au fost surprinsi cand s-a deschis o gradinita.
Am chemat politia de cateva ori in legatura cu galagia, dar nu au luat niciun fel de masuri. Au spus ca cei de la gradinita au autorizatie de la Ministerul Invatamantului si nu este de competenta lor.
Ce pot face in cazul asta? Cum poate Ministerul Invatamantului sa dea autorizatie de functionare unei gradinite intr-un bloc? Am inteles ca sunt anumite condintii pe care trebuie indeplinite, inclusiv asigurarea unui spatiu de 25 m distanta fata de locuinte. Pana la urma cine are autoritate si poate rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: Teo888 , utilizator 17:06, 20 August 2021
Exista mii de spatii comerciale la parterul blocurilor de locuit:banci farmacii ,restaurante,alimentare,etc.Asa au fost proiectate si construite.
Buna ziua. Ati rezolvat cumva problema?

Recent am achizitionat si eu un apartament la etajul 1 intr-un cartier nou care este in curs de dezvoltare.Cand mi s-a dat sa aleg locul de parcare am vazut un document din care reiese ca toata suprafara parterului va fi folosita pentru o scoala primara.
Vanzatorul nu mi-a specificat nimic de acest lucru!Sunt foarte ingrijorat si eu de zgomotul si agitatia care se va crea...
Sfatul meu: Vindeti si cumparati in alta parte.
Nu are sens sa va complicati cu cai legale, etc. Vreti liniste, vindeti si ati rezolvat problema:).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liniste in propria casa AIVLIS AIVLIS Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje. Cand m-am mutat in acest bloc la parterul blocului era tot apartament (eu avand apartament la etajul I).Cutimpul ... (vezi toată discuția)
Cafenea in bloc de locuinte Luca23 Luca23 Buna ziua. In blocul unde locuiesc, la parterul acestuia s-a deschis de la începutul dării in folosință o cafenea. Aceasta cafenea a primit acord semnat de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)