Bună seara!
În urma deciziei de a vinde produsele obtinute din exploatatia agricolă proprie în piețele din zonele apropiate au apărut și anumite dileme/întrebări pe care aș dori cu ajutorul dumneavostră să le edific.
1) Pentru a vinde în piață în calitate de I.F am nevoie de certificatul de înregistrare al I.F.-ului și adeverință de la primăria pe raza căreia se află exploatația agricolă din care să reiasă faptul că este cultivat terenul cu produsele oferite spre comercializare, am nevoie și de alte documente?
2) La vânzare în piată trebuie să ofer bon fiscal sau chitanță(când a fost înființată intreprinderea, am optat pentru chitanțier) sau intră sub incidența art. 2 alin. 1, lit a din OUG 28/1999 actualizata 2018
(Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1) încasările efectuate din următoarele activități:
a) comerțul ocazional cu produse agricole din producție proprie efectuat de către producătorii agricoli individuali, autorizați în condițiile legii, în piețe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate;)
3) Dacă în piață doresc să vândă o persoană care nu este în membrii I.F-ului cum trebuie să procedez? Trebuie să completez registrul de zilieri? Care este modalitatea?