avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nu am primit nici un banut de cand e starea de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nu am primit nici un banut de cand e starea de urgenta

Buna ziua as dori sa intreb si eu ce pot face in acest caz :De cand este stare de urgenta nu am primit nici un ban ..am fost pusa in concediu de odihna din 16 si pana in 31 martie .Abia din 1 aprilie sunt in somaj tehnic. Tin sa mentionez ca nu am primit nici un ban din 16 martie si pana in prezent (concediu de odihna nu trebuie platit?? Bani pe aprilie cand se primesc ?suntem in luna mai .ce as putea face firma are pile sus puse .help please. Angajatorii intodeauna au spus ca vor face doar ceea ce vor ei . Si noi nu putem sa facem nimic va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Angipufi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:32, 5 Mai 2020
Buna ziua,
Normal, concediul de odihna se plateste odata cu salariul cuvenit lunii in care ai beneficiat de acesta.
Legat de somajul tehnic...din ce am auzit pe la tv...ci cau virat banii pentru acesta la angajator si acestia ar trebui sa-i trimita catre dvs.
Eu zic sa depuneti o petitie la Inspectia muncii ( daca spuneti ca la ITM nu sunt sanse...pile...) si sa vedeti ce spun si dumnealor.
Puteti merge chiar mai departe, la minister, presa...expunere situatie pe retelele sociale...
Asa sunt sanse mai mari sa primiti banii dar si sa fiti concediata...( nu o sa le convina ca ati facut "valuri" si vor cauta sa va concedieze...).
Sau...nu faceti nimic si asteptati bunavointa lor.
Sau va dati toti demisia si actionati angajatorul in instanta pentru recuperarea salariilor ( dar daca falimenteaza firma nu stiu cat si cand o sa.i recuperati)
Multumesc frumos ionut ion .ei niciodata nu au platit concediu de odihna ...doar la sfarsit de an plateau de ex cum e acum la sfârșitul anului plateste 1346 lei (minim pe economie pentru cele 21 zile libere) desi daca vrem sa luam zile libere nu le plateste chiar daca avem dreptul la concediu de odihna plus că pe contract scrie ca lucram 8 ore desi lucram 15 pe zi regim de o sapt de luni pana luni apoi o sapt libera ...pe contractu de munca e trecut manipulant marfa desii sunt barman controale au avut multe ...de aceea spun ca tot timpul ieseau cu fata curata .....salar plateste doar 1400 de lei desi depasim orele legale sunt majoritatea care tac pt ca sunt oameni necajiti si nu prea au unde pleca la lucru ...
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2020
Angipufi, utilizator
Îmi pare rau, alte variante nu vad...
Ar mai fi sa va mutati in alta zona unde aveti mai multe optiuni, asta dupa ce depuneti sesizarile de mai sus si nu gasiti altceva de lucru in zona dvs.
Dumnealui ar gasi alti angajati daca ati pleca toti?
Dar nu acum, exact atunci cand are mai multa nevoie de dvs., cand o sa redeschida, o sa aibe clienti...
Eu asa as face cu asemenea patroni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Graviduta mireav mireav buna seara,sunt o graviduta care urmeaza sa intre in prenatal.ultima zi de munca a fost pe 9 martie,anuntand cu minim 2 sapt sa nu mai vin.mi-am luat 11 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna teo.madalina teo.madalina Pentru un salariat care nu si-a efectuat integral concediul de odihna, trebuie sa figureze cu acesta efectuat , tinand cont ca compensarea in bani nu este ... (vezi toată discuția)