avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Semnare contract de munca pe perioada crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Semnare contract de munca pe perioada crestere copil

Buna ziua. Intru in perioada de crestere copil. Am contractul suspendat pe 2 ani. In aceasta perioada doresc sa ma angajez la o firma din Romania cu salariu normal pe perioada determinata de 1 an(renunt la indemnizatie pe perioada contractului). Doresc angajare sofer de tir. Intrebarea mea este: Imi pot pastra vechiul loc de munca(sunt bugetara)? Dupa 1 an la firma noua pot reveni la indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani ai copilului? Eu nu doresc sa imi afectez locul de munca actual. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:40, 5 Mai 2020
Buna ziua,
Legea va permite sa aveti doua sau mai multe contracte de munca...
Ideea este ca , daca va angajati si "castigati" peste 6250 lei/an o sa pierdeti indemnizatia ( si nu cred ca se mai poate sa reveni apoi).
Daca pierdeti indemnizatia pierdeti si motivul pentru care a fost suspendat contractul de la vechiul angajator la care ati intrat in CIC.
Atunci...fie va ponteaza nemotivat aceasta perioada ( pana la un moment dat in care o sa va inceteze contractul), fie va luati concediu fara salariu, fie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua locuri de munca dupa cic Matei3003 Matei3003 Buna ziua! As dori sa stiu daca este posibila urmatoarea situatie: acum sunt in cic si as vrea sa beneficiez de stimulentul de insertie, dar doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Clara Elena Clara Elena Buna ziua! Eu am 2 locuri de munca. As putea intra in concediu de crestere copil doar de la unul din ele? Bineinteles fara sa primesc indemnizatie, doar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil radu bogdan radu bogdan doresc sa intru in concediu de crestere copil din luna aprillie 2010 iar contractul de munca imi expira la anul in august ( sunt sgv im armata). intrebarea mea ... (vezi toată discuția)