avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu norma partiala si program de lucru inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu norma partiala si program de lucru inegal

Buna ziua,

Un client din portofoliu, cabinet medical, ne-a solicitat sa intocmim un act aditional de micsorare a normei de lucru pentru un angajat. Angajatul va presta 25 ore/saptamana, dar va lucra doar luni, marti si miercuri. Intr-una din zile va lucra 9 ore, iar in celelalte doua zile cate 8 ore. Insa repartizarea in cele trei zile se poate schimba, deoarece, fiind cabinet medical, intr-o zi are mai multe programari, in altele mai putine.

Ma nelamureste insa modul in care voi tine evidenta orelor prestate de acest angajat, deoarece o luna are mai multe zile lucratoare, iar alte luni au mai putine zile lucratoare. Angajatul trebuie sa presteze pe luna 100 ore, dar ce fac in lunile in care va avea mai mult de 100 ore, cum procedez cu surplusul de ore? Aceste ore in plus nu pot fi tratate ca ore suplimentare deoarece salariatul are norma partiala.

Am sunat la ITM si am intrebat daca este necesar sa detaliem programul pe zile si mi s-a raspuns ca da, este necesar sa se specifice in actul aditional la CIM intervalul orar pentru fiecare zi.

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Diaconescu Irina , utilizator 15:09, 5 Mai 2020
Este necesar sa se specifice in actul aditional la CIM intervalul orar pentru fiecare zi in care se lucreaza.
Va multumesc pt raspuns. Doar ca acest interval mentionat in actul aditional la CIM nu se va putea respecta intocmai, deoarece, de cele mai multe ori, nu se cunoaste in avans numarul de ore pe care salariatul urmeaza sa-l presteze. In unele zile cabinetul medical va avea mai multe programari, in altele mai putine.

Este corect daca as specifica in Regulamentul Intern ca programul lunar se stabileste in functie de numarul programarilor si as face trimitere la articolul respectiv in actul aditional?
Este mult mai bine ca in actul aditional sa mentionati asa ceva.
In regula, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru adaugat in cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! CIM intocmite pana acum - faceau trimitere, in ceea ce priveste programul de lucru - la Regulamentul intern. Dupa intrarea in vigoare a OUG, ... (vezi toată discuția)
Modificare interval orar pt cim cu timp parþial smarandita67 smarandita67 Cum se poate modifica intervalul orar a unui contract individual de muncă cu timp parţial cu durata de 4 ore/zi numai pentru anumite zile? Intervalul orar ... (vezi toată discuția)
Interval orar la contract cu timp partial MIRELAIONICA MIRELAIONICA Daca am un salariat care lucreaza cu 4 ore/zi pot sa specific in actul aditional ca lucreaza intre orel 08-12, 12-16, 16-20??? (vezi toată discuția)