avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerere izolatie subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerere izolatie subsol

Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez intrucat locuiesc la partier si doresc sa mi izolez la subsol tavanele ce sunt sub apartamentul meu. Problema este ca un vecin ce locuieste la etajul 2 are 3(trei) boxe exact sub apartamentul meu si nu ma lasa sa izolez. Vreau sa ma adresez cu o cerere, reclamatie la asociatia de proprietari sau la primaria orasului de care apartin.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:53, 6 Mai 2020
Primaria nu are competente. Solicitati avizul scris al asociatiei de proprietari.
Intocmiti un proiect de izolatii cu o firma autorizata. Dupa caz (in functie de solutia de izolare din proiect) poate fi necesara autorizatie de ctie. de la primarie si aviz de la Inspectoratul de stat in ctii.
Daca vecinul nu accepta pe cale amiabila sa intrati in cele 3 boxe (are act de proprietate pe toate 3 ?) pentru a efectua lucrarea va trebui sa deschideti o actiune in instanta si sa obtineti o hotarare judecatoreasca definitiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema delicata deoarece tine strict de "bucataria"asociatiei de proprietari
Verificati atent care este statutul boxelor si conditiile in care un singur proprietar detine 3 spatii in subsolul tehnic al imobilului de locuit in comun
Trebuie verificat daca sunt boxe prevazute in proiectul constructiei sau daca sunt realizate la mica intelegere intre vecini cu acordul tacit al asociatiei de proprietari
Teoretic este necesar pentru materializarea interesului dv sa realizati proiect tehnic ,autorizatie de constructie certificat de urbanism acord ISU,ISC si pompieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa subsol bloc davidescucostel davidescucostel Boxa subsol bloc . Buna ziua In subsolul tehnic unui bloc cu 4 etaje , acum 25 de ani a fost făcută o compartimentare din pătrați de de lemn băgați ... (vezi toată discuția)
Cazan pe combustibil solid la bloc Martinet Martinet Buna ziua. Am nevoie de autorizatie de la primarie sau pompieri pentru functionarea cazanului de lemne? La un bloc de 3 etaje sub balcoanele (deschise) de ... (vezi toată discuția)
Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)