avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa subsol bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa subsol bloc

Boxa subsol bloc .
Buna ziua
In subsolul tehnic unui bloc cu 4 etaje , acum 25 de ani a fost făcută o compartimentare din pătrați de de lemn băgați în presiune și placaj ... Ceva improvizații inegale , de pe timpuri , fiecare cu ce a avut și a putut .... Într-o e timp multi au murit , sau mutat și unii dintr-e cei care locuiesc au ocupat acele spatii , au pus o matura , un castravete .... Cineva rău a făcut reclamație la primărie și ei au trimis asociației că trebuie acele "boxe" desființate pt că nu au autorizație ....
Știam că dacă nu modifica rezistenta blocului , nu are fundație sau sa fie din ceva zidid nu este nevoie de autorizații...
Sunt niste compartimentari din materiale ușoare , lemn , Ce are primăria cu ele ? Este bloc de proprietari , igienizarea beciului și curățenia o face asociația din banii locatarilor , NU PRIMARIA . Ce se poate face că să înțeleagă că este compartimentare ușoară cu materiale tot la fel . Câteva bârne de lemn cu placaje . Și să fim lăsați în pace ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2025
davidescucostel, utilizator
Cel mai recent răspuns: davidescucostel , utilizator 17:04, 21 Noiembrie 2025
Daca exista boxe, acestea trebuie sa fie mentionate in actul de proprietate.
Daca este subsol tehnic, fara a fi nominalizate boxe, trebuie sa existe un proiect de compartimentare, obtinute avizele necesare (in special de la ISU si inspectoratul de stat in ctii., etc.) si in final autorizatie de ctie. de la primarie.
Am precizat că este subsol tehnic și compartimentarea a fost făcută acum 20 a i de locatari din materiale ușoare , demontabile pentru care nu trebuie autorizație . . Nu este. Nimic zidit.... Am văzut o lege unde spunea că nu este necesara autorizație pentru construcții din materiale ușoare ...
Ar fi ceva complet lipsit de sens , tipic romanesc să bage bete in roate și tot felul de autorizații inutile .... Este așa de 30 de ani și acum ....trebuie etc

POPA GHEORGHE a scris:

Daca exista boxe, acestea trebuie sa fie mentionate in actul de proprietate.
Daca este subsol tehnic, fara a fi nominalizate boxe, trebuie sa existe un proiect de compartimentare, obtinute avizele necesare (in special de la ISU si inspectoratul de stat in ctii., etc.) si in final autorizatie de ctie. de la primarie.

Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2025
davidescucostel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere izolatie subsol Gicurel1 Gicurel1 Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez intrucat locuiesc la partier si doresc sa mi izolez la subsol tavanele ce sunt sub apartamentul meu. Problema este ... (vezi toată discuția)
Boxe la subsolul blocului migota migota Se pot amenaja boxe la subsolul blocului ? Exista legislatie pt amenajare boxe la subsolul blocului ? Este necesar avizul de la pompieri ? (vezi toată discuția)