avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire angajator
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire angajator

In cat timp trebuie sa trimita banii popriti (1/3 salariu) catre executor angajatorul?

Am avut o poprire, ultima plata S-a facut in 05.05, executorul imi spune ca poate dura minim 2 saptamani pana ajung banii la el....
Are angajatorul un termen limita (nr. zile) In care tre sa vireze banii la executor?

Nu stiu ce sa fac, nu vreau sa stau dupa un executor sa isi faca treaba cand are chef, acest domn aceasta impresie mi-a lasat....
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Arrow127, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:42, 8 Mai 2020
Angajatorul probabil vireaza banii in ziua in care face si platile salariale. Puteti sa il intrebati. Dar ce importanta mai are in cat timp primeste executorul banii, atata timp cat anagajatorul a efectuat plata?

In general, banii intra in termenele generale in contul executorului si apoi acesta efectueaza viramentul in contul creditorului. Din ce am observat, executorii fac viramentele catre creditori 1 data pe saptamana, sau odata la 2 saptamani, depinde. Nu fac viramentul catre creditor imediat cum au incasat de la debitor.

Nu am inteles exact daca aveti calitate de creditor sau de debitor
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Company Advising, utilizator
Asa ma gandesc si eu , in ziua de salariu la executor s-a dus poprirea si restul pe cardul de salariu. O sa pun o intrebare la angajator in aceasta privinta. Sunt debitor. Creditorul e un IFN , Smile Credit.

La inceputul starii de urgenta am incercat sa ridic poprirea de pe salariu ( pt. ca 1/3 se facea la angajator ) , creditorul a fost de acord, executorul mi-a spus " ca incearca". Acum iar sunt nevoit sa astept, cine stie cat...dupa acelasi domn flegmatic.

O zi buna !

Atata timp cat vi se retine 1/3 la angajator, executorul e obligat sa trimita catre banca ridicarea popririi, pentru a nu indisponibiliza toata suma incasata. (conditia este ca acea suma sa fie dintr-un drept salarial; daca primiti bani din alta parte sunt supusi popririi in totalitate).
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
Company Advising, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu / ifn Arrow127 Arrow127 Buna ziua, Am fost instiintat saptamana trecuta ca am poprire pe salariu de la un IFN si as avea 2 intrebari : Popririle pe salariu in perioada \"Starii ... (vezi toată discuția)