avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de donație cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de donație cu clauză de întreținere

CONTRACT DONATIE CU SARCINA PROBLEME
Buna ziua, am incheiat un contract de donatie pentru un apartament cu o matusa, eu am nuda proprietate si sarcina intretinerii,matusa are uzufruct viager, de ceva vreme matusa s.a razgandit si nu vrea sa ma mai primeasca pe la ea, Ma ameninta cu desfacerea contractului in instanta..acum are pe altcineva care o ajuta cu sarcinile..mentionez ca 1 an de zile am facut tot ce mi.a cerut si nu au fost probleme. Acum a venit o nepoata a matusii si ea s.a razgandit..Ce ar trebui sa fac eu? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Olaianos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:15, 15 Iunie 2020
Mergeți cu 2 martori la ușa ei și încercați să-i dați mâncare și să-i faceți curățenie. Dacă nu deschide, aveți probat refuzul. Puteți să mergeți de mai multe ori. Dacă nici după aceste încercări nu reușiți să prestați întreținerea, trimiteți o notificare către ea (prin intermediul executorului judecătoresc), notificare prin care să-i solicitați permiterea întreținerii și să-i puneți la dispoziție niște bani, după caz. Când a fost încheiat contractul de întreținere ?

Olaianos liviu a scris:

Daca nu ma primeste mai pot face altceva? In contract am nuda proprietate si ea are uzufruct viager..nu am cheie, are idei fixiste,camere video in apartament, contract cu ,dio security, plus un lacat mare la usa de la intrare cand pleaca de acasa..nu stiu ce sa mai fac..sper sa nu raman si cu munca prestata si cu banii dati pe contract si cheltuieli..

A venit citatia.. reziliere contract pentru neexecutare de sarcina plus cheltuieli de judecata... Am hotarat sa renunt la apartament, nu vreau sa stau ani de zile prin procese si sa cheltui banii aiurea...in situatia asta trebuie sa mai platesc eu ceva? Si cu munca facuta si cu banii cheltuiti..
Atitudine total greșită, care nu face decât să confirme pentru ceilalți faptul că nu ați executat obligațiile pe care le aveați conform contractului. Faceți întâmpinare și solicitați respingerea cererii având în vedere că prestarea întreținerii a fost refuzată de beneficiară.

Olaianos liviu a scris:

A venit citatia.. reziliere contract pentru neexecutare de sarcina plus cheltuieli de judecata... Am hotarat sa renunt la apartament, nu vreau sa stau ani de zile prin procese si sa cheltui banii aiurea...in situatia asta trebuie sa mai platesc eu ceva? Si cu munca facuta si cu banii cheltuiti..

Inteleg..dar nu am dovezi doar inregistrarile audio din telefon... nu am nici bonuri de alimente sau altele...eu ii duceam mancare si dansa o arunca...din 2019 luna a 8.a mi.a spus ca nu mai am ce cauta pe la ea..are bani si a platit doi martori mincinosi...deja a platit 6000 lei...nu vreau sa mai cheltui bani aiurea...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruct viager, reziliere balazszsuzsa balazszsuzsa Am incheiat impreuna cu concubinul , un contract de intretinere cu uzufruct viager , cu o \\"doamna\\" anul trecut in 22.11.2012, dupa care ne-am mutat la casa ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager obligatii adrian_fm67 adrian_fm67 1....Cine este obligat sa plateasca femeia de servici,enelul,gazele,apa etc dintre proprietar si cel care are dobandit cu titlu oneros dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)