avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fumatul la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fumatul la bloc

dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate camerele+baie+bucatarie. Nu putem aerisi, nu putem sta in balcoane la soare. Ce putem face pe cale legala, caci nu se poate ajunge la nici o intelegere cu "studentii"?
Cel mai recent răspuns: Ping_13 , utilizator 19:00, 9 Octombrie 2023
Falcoanele sint pe ambele parti, Fumeaza in ambele. Dreptul la un viciu cu impact negativ asupra altora care sint fortati fara acceptare, sa inspire otrava nicotinei si mirosurile generate, plus imposibilitatea de a folosi balcoanele proprii pentru aerisire, uscare haine, stat la soare - are prioritate asupra unui drept fundamental de a respira aer curat? Unde e justitia atunci? In balcoanele de firma se sta max. 10min, cat e pauza,
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa vb cu ei sa fumeze macar pe o parte, sa iasa toti pe acelasi bancon, daca nu inteleg, pana la instanta care nu stiti unde va duce.. doamna.. dati cu apa.. ziceti ca ati crezut ca a luat foc ceva pe balcon ca fumega si bagati-le apa cu furtunul pe balcon si ii racoriti.
sint 3 haidamaci, acolo, eu sint singura. Nu mai stiu ce sa fac. Legea fumatului inca este discriminatorie fata de nefumatori, asa cum a fost ani de zile in Romania, de nu puteai intra in niciun local daca-ti vroiai plaminii sanatosi. Si pe linga asta sint naimale nocturne, se foiesc prin ap. pina la 2-3AM. Am chemat politia, s-au facut ca ploua, galagia nefiind dupa ei la nivelul respectiv de decibeli, nici macar nu au sunat la usa la ei. Dar cand auzi usi si geamuri trintite, sticle scapate pe jos, turuitul conversatiilor sub geamul tau, pt. ca stau la taclale pe balcon ore in sir pina la orele amintite, asta nu e deranj? O data trezit din somn de o usa trantita de se zgudie peretii, si gata noaptea alba. Cine mai poate dormi de nervi? la vecinii de jos, in camera de sub balconul de "noapte", doarme un minor. Nu stie ce se intimpla, deci spun ca nu ei nu au probleme cu aceste persoane. Pina cind sa induram aceasta situatie? pina ajungem sa ne mutam noi?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu n-as sustine ideea cu apa... daca degradeaza interiorul va avea probleme: si poate nu cu proprietarul, ci cu firma de asigurari. in general cei ce inchiriaza isi asigura imobilele in prealabil

gi-jane2 a scris:

puteti sa vb cu ei sa fumeze macar pe o parte, sa iasa toti pe acelasi bancon, daca nu inteleg, pana la instanta care nu stiti unde va duce.. doamna.. dati cu apa.. ziceti ca ati crezut ca a luat foc ceva pe balcon ca fumega si bagati-le apa cu furtunul pe balcon si ii racoriti.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
era vb de stropit cu apa pe copii cand fumeaza, nu va ganditi la o cisterna

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)