avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fumatul la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fumatul la bloc

dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate camerele+baie+bucatarie. Nu putem aerisi, nu putem sta in balcoane la soare. Ce putem face pe cale legala, caci nu se poate ajunge la nici o intelegere cu "studentii"?
Cel mai recent răspuns: Ping_13 , utilizator 19:00, 9 Octombrie 2023
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
imi pare rau dar am crezut ca pot primi sfatyuri profesionisti aici. Cum este posibil ca in alte tari europene, legele sa fie provocate, cu cistig de cauza (in Germania s-au cistigat mai multe cazuri in instanta ref. la fumatul in balcoane cladiri rezidentiale, in Elvetia e complet interzis, la fel si in Irlanda, si Latvia). Ma intreb pt. a zecea oara unde este logica in aceasta lege, ca acasa pot face ce vrei? Ieri, un vecin din alta scara a facut gratar pe balcon, a facut un fum de se vedea in afara cartierului. Ii face politia ceva, ca ne-a creat la toti disconfort timp de o ora? Exista limite la particulele nocive in aer, in Bucuresti au cauzat probleme respiratorice! A facut politia, ministerul mediului ceva? In aerul eliberat de 4 fumatori, 10bucx4/zi, credeti ca scapam cu plaminii curati? De ce legile sint pentru "public", persoanele individuale, familiile sint exceptii de la "public"? De ce nu e voie fumatul in si linga locurile de joaca, dar e ok ca copilul meu sa inhaleze zilnic particulele pline de ADN-ul acestor chiriasi si politia sa refuze sa ajute ca "asa e legea"? De ce nu sintem si noi protejati? Sintem o tara de oi care nu comenteaza inainte sa fie ucise, sau o tara de oameni cu drepturi egale la aer CURAT???
Din păcate cred ca nici o lege nu va protejează in acest sens, de nesimțirea vecinilor; cel mult pot fi obligați sa mature mucurile aruncate jos. Potrivit unei evaluări globale, fumatul pasiv provoacă anual decesul a 600.000 de persoane, dintre care aproximativ o treime sunt copii, fără sa fiți aparat legal de acest pericol. Fata de noua gripa chinezeasca , care a cauzat circa 50000 de decese, iar statul a restrâns drepturi, in timp ce fumatul nu e interzis, precum drogurile, chiar daca face mai multe victime.
Asa e legea la noi.Tot mai multi politicieni se lupta pentru cat mai multe libertati si drepturi.Nu vedeti ca si acum in plina criza sanitara vor cat mai multe libertati?La ce legi mai restrictive sperati?
cred ca ar trebui sa vorbim cu mai multa prudenta despre legi care ingradesc libertatile. n-ar trebui sa ne interesam de niste legi care cresc responsabilitatile? fara sa limitam libertatile, fireste.
Se ajunge la haos asa.Nu pot exista libertati nelimitate.Este doar parerea mea.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)